Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat tammikuu 2018 / Best in sewing January 2018

Please find the English version below ↓

 

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

IMG_0507Ompelutarvike

Tutustuin hyviin applikointisaksiin viime syksynä. Hiljalleen nämä hieman oudon näköiset, mutta sitäkin terävämmät sakset, ovat nousseet suosikin asemaan. Applikointisaksissa alempi terä on hieman epätavallisen muotoinen. Lisäksi niiden kahvat ovat koholla, jolloin saksien terä pysyy hyvin vakaatasossa leikattavaan kankaaseen nähden. Terälehtimäinen terä suojaa alempaa kangaskerrosta samaan aikaan kun saksilla voi leikata päälimmäistä kangaskerrosta hyvin läheltä ommelta. Nämä sakset sopivat applikoinnin lisäksi erinomaisesti myös saumanvarojen trimmaukseen silloin kuin saumanvaran kerrokset on saatava eri levyisiksi. Ne ovat hyvä apu myös kiinnitettäessä taittuvaa kuminauhaa tai vinokaitaletta.

IMG_0506Silitystarvike

Silityssuihke on ehdoton ykkönen silloin kun ommeltava kangas on kovin eloisaa tai siihen on vaikea saada silitettyä taitetta. Itselläni on käytössä Soakin Flatter-suihke. Tämä spray tekee kankaasta helpon silitettävän. Lisäksi se auttaa sitkeiden ryppyjen poistamisessa. Omat silityssuihkeeni ovat tuoksuvia, joten ne jättävät vaatteeseen myös ihanan tuoksun. Käytän suihketta ompeluprojektin aikana auttamaan siistin lopputuloksen saamisessa. Lisäksi tykkään käyttää sitä valmiin vaatteen silittämisessä, jolloin suihke tuo vaatteeseen ryhtiä ja auttaa poistamaan sovitusprosessissa syntyneitä ryppyjä.

IMG_0508Suunnittelu

Vuoden alku on otollista aikaa uusien suunnitelmien tekemiselle. Suunnitelmat ja tavoitteet auttavat vuoden kuluessa keskittymään olennaiseen. Ompelusuunnitelmia varten on olemassa erilaisia suunnittelupohjia ja projektikirjoja. Yhtä hyvin toimii kuitenkin perinteisesti ihan vain tavallinen vihko ja kynä. Suunnittelun lähtökohdaksi voi ottaa tarpeen tai toiveen. Voit lähteä kohti unelmiesi vaatekaappia tai pohtia käytännöllisesti. Haluatko tänä vuonna haastaa itsesi ompelemaan jotakin aivan uutta vai vietätkö aikaa mukavasti vanhojen luottoprojektien parissa?

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

IMG_0507Sewing tool

Good applique scissors entered my life last autumn. Little by little these, a little bit strange looking but super sharp scissors have become one of my favourite sewing tools. In applique scissors the lower blade has this unusual shape – like a petal. Also the handle has a weird angle, which makes it easy to cut things without lifting them off the table. Lower blade makes sure that you don’t accidentally cut the lower layer of fabric if you are for example trimming an applique decoration. These scissors are excellent also for trimming seam allowances. Especially in those cases when you need to trim two layers of seam allowance to different width. I have found my scissors to be great also when sewing fold over elastic or bias binding.

IMG_0506Ironing helper

Ironing spray is a number one helper when one is sewing an extremely slippery fabric or fabric that does not keep pressed shape easily. I use Soak’s Flatter spray. This spray simply makes fabrics easy to iron. It also helps to remove stubborn creases. I have these ironing sprays that have an incredible scent, which means that they leave that lovely scent also to my sewing projects. I like to use these also when pressing a finished project. In those cases the spray helps to bring some structure to the garment. It also helps to remove any creasing that might have happened during sewing and fitting.

IMG_0508Planning

Beginning of a new year is always a great time to make new plans. Planning and setting goals help to focus during the year. There are many kinds of lovely planners and templates for planning your sewing projects. But you can just as well use simple pen and paper. You can base your plans either on your needs or wishes. You can take a step towards your dream wardrobe or take a practical attitude. Would you like to spend the year learning something new or would you rather spend your time sewing all tried and tested favourites?

0 comments on “Ompelun parhaat tammikuu 2018 / Best in sewing January 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: