Ompeluprojektini / My sewing projects

TOP 5 vuonna 2017 käytetyt vaatteet / TOP 5 most worn me-made clothes in 2017

Please find the English version below ↓

 

Kuten valmistuneiden ompeluprojektien galleriastani näkyy, vuonna 2017 valmistui monta ihanaa ompeluprojektia. Mutta mitkä näistä vaatteista ovat olleet eniten käytössä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luultavasti eniten käyttökertoja on saanut alkuvuodesta valmistunut Megan Nielsenin Sudley-pusero. Käytin puseron ompelemiseen kaunista musteen väristä tekosilkkiä. Eli siis silkin lailla käyttäytyvää keinokuitua. Vaikka yleensä vierastankin keinokuituja, tämä kangas on ollut esimerkillisen hyvälaatuista. Pusero on ollut pesussa monta kertaa vuoden aikana ja aina se tulee yhtä siistinä takaisin kaappiin. Puseron asemaa vahvistaa sen monikäyttöisyys. Se sopii yhtä hyvin farkkujen kuin kynähameenkin kanssa käytettäväksi. Ja kun pusero on vielä käytettävissä etu- ja takaperin (toden totta, kaava on nerokas), se on monipuolisuudessaan vertaansa vailla.

Maven Patterns - Rochester Dress

Toisena eniten käytettynä vaatteena on vasta syksymmällä valmistunut Maven Patternsin Rochester-mekko. Tämän mekon ompelin erittäin hyvin laskeutuvasta tummansinisestä kreppikankaasta. Mekon malli poikkeaa niistä, joita yleensä ompelen ja käytän. Ehkä juuri sen vuoksi se on ollut tervetullutta vaihtelua vaatekaappiin. Ompelin mekon varta vasten sopimaan hyvin talvisäihin. Sen vuoksi se pääsi käyttöön heti syksyllä ja on siitä lähtien ollut yksi käytetyimmistä mekoistani. Mekon taskut ja rento ilme tekevät tästäkin vaatteesta monikäyttöisen. Toisaalta taas tummansininen mekko on aina luottovaate. Yksinkertaisuudessaan tähän mekkoon on ihana yhdistellä erilaisia asusteita.

Sew Over It - Coco Jacket

Alkusyksystä valmistui myös ensimmäinen Sew Over It:n Coco-jakkuni. Miksi Coco pääsi välittömästi suosikkien listalle? Ensiksikin tämä jakku on erittäin helppo ommella. Siihen kuluu vähän kangasta, joten sain ommeltua tämän pinkin version talvitakistani ylijääneestä suhteellisen pienestä villakangaspalasta. Vuorikankaana käytin kukallista kreppiä, joten jakku on kaunis sekä sisältä että ulkoa. Yksinkertainen malli yhdistettynä yksinkertaiseen mutta pirteän väriseen kankaaseen, tekee tästä jakusta helpon yhdisteltävän. Syksy oli viileä, joten jakulle oli paljon käyttöä heti alkusyksystä lähtien.

Simplicity - 2444

Ompelin tämän Simplicity 2444 -mekon kesällä, kun kaipasin yksinkertaista ja palkitsevaa ompeluprojektia. Kyseessä on suosikkikaavani, jolla olen ommellut enemmän mekkoja kuin kehtaan myöntää. Kukallinen puuvillakangas oli täydellinen löytö tätä mekkoa ajatellen. Koska Suomen kesä oli vähintäänkin kylmä ja sateinen, mekolle oli paljon käyttöä. Toisaalta se sopi erinomaisesti myös niihin pariin aurinkoiseen ja lämpimään päivään, joita saimme nähdä. Mekko sopii sekä töihin että vapaapäivään. Ja tarvitseeko edes mainita, että se näyttää todella kivalta edellä mainitun Coco-jakun kanssa. Kangasvalinta on kuitenkin pitänyt huolen siitä, ettei tämä mekko jäänyt kaappiin odottamaan seuraavaa kesää. Se sopii hyvin myös talvikäyttöön.

Closet Case Patterns - Kelly AnorakViimeisenä, muttei vähäisimpänä on mainittava Closet Case Patternsin Kelly-takki. Ompelin takin softshellistä tavoitteenani ommella takki, joka sopii kylmään kevääseen ja sateiseen alkukesään, mutta myös syksyyn. Tämän takin ompelu oli hauska, mutta rehellisesti sanottuna työläs projekti. Kangasvalintani johti siihen, että jouduin tekemään erilaisia luovia ratkaisuja mm. taskujen suhteen. Takki täyttää kuitenkin tarkoituksensa hyvin. Se on lämmin, pitää pienen sateen ja tuulen loitolla ja on siis toisin sanoen juuri omiaan Suomen viime aikaiseen ilmastoon.

Vuoden aikana valmistui monia muitakin ihania ompeluprojekteja, joita olen käyttänyt paljon. Nämä viisi ovat kuitenkin uskoakseni saaneet eniten käyttöä. Vaikka ompelin vuoden aikana monia ihania kesämekkoja, niiden käyttö jäi harmillisen vähälle viime kesänä. Onneksi kesä tulee uudestaan vuodesta toiseen. Kaipa se vielä jonakin vuonna on lämmin ja aurinkoinen.

****************************

As you can see from my sewing project gallery, year 2017 saw many lovely sewing projects. But which one of these clothes have been my most worn me-made clothes in 2017?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I guess it is fair to say that my most worn me-made item has been this Megan Nielsen Sudley blouse I made in early 2017. I used lovely faux-silk to make this blouse. I am not a huge fan of synthetic fibers but I have to say that this fabric has behaved very well. It is such a good quality. I have worn it a lot and therefore also washed it many times. And every time it returns to my closet in as good shape as before. I think the reason for me wearing this blouse so much, is simply the versatility of it. It looks equally nice combined with jeans than with a pencil skirt. And since this blouse can be worn also the back side facing front (I know, it is a genius pattern) it is difficult to beat when it comes to versatility.

Maven Patterns - Rochester Dress

The second most worn item is this Maven Patterns Rochester dress, that I did not make until in autumn. I used a thick crepe with beautiful drape to make this. The silhouette of this dress is somewhat different from my usual style (and all the other dresses in my wardrobe). Perhaps that is why it has brought some much needed change to my everyday wardrobe. I made this dress especially to suit that cold winter weather. That is why I started to wear it immediately after it was finished and have not stopped since. It has pockets (a must!) and a relaxing look, which make it a versatile piece. On the other hand, navy dresses are always my go-to pieces. Since the dress is quite simple it is so nice to use different accessories with it.

Sew Over It - Coco Jacket

Early autumn I made my first Sew Over It Coco jacket. Why was Coco an instant success among my sewing projects? First of all, because this jacket is so easy to sew. It does not require too much fabric, which means I was able to make it out of some left over pieces from my winter coat project. I used a floral crepe to line the jacket. This means that it is equally pretty from the inside and from the outside. This simple style combined with simple but cheerful fabric, makes this jacket an easy piece to combine with different outfits. Since we had quite a chilly autumn here in Finland, I got a lot of wear out of this jacket straight from the beginning.

Simplicity - 2444

I made this Simplicity 2444 dress in summer when I needed to sew something simple and rewarding. This is my all time favourite pattern that I have used more times than I dare to admit. The floral cotton fabric was a perfect fabric find for this dress. Since we had an awfully cold and rainy summer, I wore this dress many times. Luckily it was equally suitable for those few warm and sunny days we might have seen. This dress is perfect for work and weekends. And need I even mention how lovely it looks with my pink Coco jacket. My fabric choice has made sure that this dress has not been in my wardrobe waiting for next summer. It can very well be worn also during winter time.

Closet Case Patterns - Kelly AnorakLast but not least I have to mention my Closet Case Patterns Kelly anorak. I made this coat using a thick softshell fabric. My target was to make something that would be perfect for the cold spring and rainy summer but also for autumn months. Sewing this coat was a fun but, to be honest, also a wearing project. My fabric choice led to the fact that I needed to make many creative alterations – for example altering the pockets completely. Anyway, it is a lovely coat that fits to its purpose perfectly. It is warm and it blocks light rain and wind. In other words, it is the perfect coat for the climate we have had in Finland during the past twelve months.

There are also many other amazing projects that I have been wearing a lot. But I believe these five are the top 5 most worn me-made items. Even if I made many lovely summer dresses during the year, sadly I could not wear them that much. It was too cold… But luckily summer is something that arrives every year. I guess it has to be warm and sunny again some year.

0 comments on “TOP 5 vuonna 2017 käytetyt vaatteet / TOP 5 most worn me-made clothes in 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: