Ompeluprojektini / My sewing projects

Joulukuussa ommeltua 2017 / December makes 2017

Please find the English version below ↓

 

Joulukuu tuntuu aina menevän nopeasti. Johtunee siitä, että lahjaompelukset ovat jatkuvasti mielessä ja samaan aikaan haluaisi tietysti ommella kaikkea muutakin.

IMG_0391 2Joulukuuni käynnistyi rennommalla ompeluprojektilla. Cocowawa Crafts julkaisi aikaisemmin syksyllä Chestnut Sweater -paitakaavan. Tämän muuten yksinkertaisen college-paidan salaisuus on silkkinauhoissa, jotka koristavat paidan eri versioita. Päätin itse tehdä paidan kermanvärisestä joustocollegesta, johon yhdistin roosan silkkinauhan. Tein kaavasta version yksi, jolloin pusero on kivan lyhyt ja sopii hyvin sekä housujen että hameiden kanssa käytettäväksi. Tämä olikin ehdottomasti yksi jouluisten viikonloppujen suosikkivaatteeni. Tästä ihanasta kaavasta on muuten julkaistu nyt myös lasten versio. Se olisi silkkirusetteineen varmasti jokaisen pienen prinsessan suosikki.

IMG_0509Koskaan ei voi olla liikaa sinisiä pilkullisia mekkoja, eikö vain? Uusin pilkkumekkoni valmistui Jennifer Laurenin Laneway-mekkokaavalla. Mekon perusrakenne on yksinkertainen. Sen persoona tulee näkyviin kauluksessa, jonka voi toteuttaa joko symmetrisenä tai epäsymmetrisenä. Itse päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Käytin kankaana keskipaksua puuvillaa, joka oli odottanut sopivaa projektia jo joitakin kuukausia. Ompeluprojektina mekko oli melko nopea ja aloittelevillekin ompeluharrastajille sopiva. Kangasvalintani oli hyvä, mutta sopii ehkä kuitenkin paremmin kesällä kuin talvella käytettäväksi.

IMG_0512Edellisenä jouluna en ehtinyt osallistua ”Little Red Dress” -projektiin, joten tällä kertaa päätin tehdä itselleni punaisen joulumekon vaikka ompelu jäisi viimeiseen päivään. Aivan viimeiseen päivään ei koko mekko onneksi jäänyt. Päätin käyttää tähän mekkoon jo kaksi vuotta varastoimaani todella kaunista puuvillakangasta. Kaavaksi valitsin Butterick B6318 -mekkokaavan. Olin lukenut paljon tarinoita siitä kuinka vaikea tämä kaava on saada istumaan, joten päätin kerrankin tehdä mekon yläosasta koeversion. Mittailuiden ja kaavan muokkausten jälkeen sain kuin sainkin mekon istumaan varsin mallikkaasti. Kangas ja kaava sopivat yhteen todella hyvin, joten tämän projektin lopputuloksena oli onnistunut joulumekko.

IMG_0505Ompelin valtaosan tästä projektista jo aikaisemmin syksyllä. Kyseessä on NinaLeen Kew dress -mekko, jonka ompelin hyvin laskeutuvasta krepistä. Syy miksi mekko valmistui vasta vuoden viimeisenä päivänä oli pitkälti sen lukuisissa napinlävissä ja napeissa. Napinlävet eivät ole suosikkiommeltavani, joten mekko odotti niitä melko kauan. Toisaalta mekon valmistumisella ei myöskään ollut kovin kiire, sillä se on enemmän kevääseen ja kesään sopiva. Uudenvuodenaattona päätin kuitenkin ommella mekon valmiiksi, jotta voisin aloittaa vuoden täysin uuden projektin parissa. Kew dress pääsi välittömästi suosikkikaavojeni joukkoon. Tässä mekossa on yksinkertaista tyylikkyyttä. Takaa pidempi helma tuo siihen persoonallisuutta. Kaavassa on myös hihaton kesämekkoversio, jollaisen ompelisin mielelläni ohuesta puuvillakankaasta.

Näiden projektien lisäksi ompelin monen monta kangaspussukkaa joululahjoiksi sekä muita pieniä jouluompeluksia. Joulukuu – ja erityisesti vihdoin valmistunut kukkamekko – kruunasivat onnellisen ompeluvuoden täydellisesti!

****************************

December seems to always go by with such a speed. Probably because one is all the time thinking about me-made Christmas presents and all those other sewing projects one would also like complete before new year.

IMG_0391 2I started my December with a little bit more relaxed sewing project. Earlier in the autumn Cocowawa Crafts published the Chestnut Sweater sewing pattern. This otherwise rather simple sweater has lovely satin ribbons decorating different versions. I wanted to make this sweater using a cream coloured stretch fabric. It is a medium weight stretch cotton. And since I love everything rose coloured, I chose this rose coloured satin ribbon to complete the look. I made the short version of the pattern, which means that this sweater goes perfectly with both trousers and skirts. This was one of my favourite outfit to wear during December weekends. This pattern is now available also for children. I am sure it would be a dream come true for any little princess.

IMG_0509You can never have too many navy dresses with polkadots, right? My latest polkadot dress is a Jennifer Lauren Laneway dress. This dress has a simple basic structure. However, it shows its personality in collar that can be either symmetrical or asymmetric. I chose the latter option to see how I could manage something like this. The fabric I used is medium weight cotton that had been in my stash already for some time waiting for the right project. As a sewing project this dress was a fairly quick make and I would say it is suitable also for those less experiences sewist. My fabric choice was good. But perhaps it is more suitable for summer time than these winter months.

IMG_0512The year before I did not find the time to participate in the Little Red Dress project. So this time I decided to make myself a red Christmas dress no matter what. I even had some to make this dress (at least most of it) before the last evening before Christmas. I decided to finally use this gorgeous red cotton that I have been keepin in my fabric stash for two years. The pattern I used is Butterick B6318. Since I had read so many stories about how difficult this dress is to fit, I decided to for once make a toile. After some adjustments I managed to get the fit pretty much perfect. I think this pattern and fabric make the perfect combination. This means that I had the perfect Christmas dress to wear.

IMG_0505Most of this project was sewn already earlier in the autumn. It is a NinaLee Kew dress, that I made using a crepe with beautiful drape. The reason for this dress taking so much time to finish was all those buttons and buttonholes. Buttonholes are not my favourite thing to sew, so this dress had to wait quite a long time to get those. Also, there was no particular hurry to finish the dress since it is far more suitable for spring and summer than winter. On new year’s eve, however, I decided that it was time to finish this dress to that I could start the new year with a new project. Kew dress found its place among my favourite patterns right away. There is this simple style in this dress. The hem is slightly longer in the back, which gives the dress some personality. The pattern includes also a sleeveless summer dress version that I would love to sew from a light weight cotton.

In addition to these projects I made many little fabric pouches for Christmas presents as well as other small Christmas sewing projects. December – and especially the finished floral dress – really made the perfect ending to this happy sewing year.

0 comments on “Joulukuussa ommeltua 2017 / December makes 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: