Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja väripaletista / Colour palette thoughts

Please find the English version below ↓

 

Instagramin ompelukuvahaasteessa tuli viikonloppuna vastaan aihe ”väripaletti”. Selasin ompelukuviani ajatellen löytäväni värikkäitä luomuksia. Kävi kuitenkin ilmi, että mielikuvani kovin värikkäästä vaatekaapista on tosiaankin vain mielikuva. Valtaosa ompelemistani vaatteista on joko vaaleanpunaisen tai sinisen jotakin sävyä. Erityisesti tummansinisiä mekkoja (milloin kukilla milloin pilkuilla höystettynä) löytyy kaapistani niin monta, että voisin pukeutua pari viikkoa putkeen pelkästään tummansiniseen.

Onko yksipuolinen väripaletti huono asia? Oikeastaan ei. Ensiksikin satun tykkäämään näistä ompelussa käyttämistäni väreistä, joten tykkään myös niistä tehdyistä vaatteista. Lisäksi valtaosa vaatekaappini sisällöstä on helposti yhdisteltävissä keskenään.

Sitten taas toisaalta… Tykkään väreistä ja värikkäistä vaatteista. Vaatteiden valitseminen on mielestäni kivaa ja ompeluprojektien suunnittelu vielä kivempaa.

Käytin pari viikkoa sitten monta tuntia analysoiden vaatekaappiani. Tarkoituksenani oli kartoittaa mitä vaatteita oikeasti tarvitsen, ja muokata ompelulistaani sen mukaisesti. Nyt aloin pohtia, että minun tulisi tehdä sama analyysi väreille. Tummansininen asukokonaisuus on toki kiva ja vielä kivempi, kun siihen yhdistää vaaleanpunaista. Tänä talvena voisin kuitenkin suunnata kohti monivärisempää vaatekaappia.

Liitytkö mukaan projektiin?

****************************

This past weekend an Instagram photo challenge had a theme ”colour palette”. I started to look at my sewing photos expecting to find many colourful creations. However, it turned out that my thought of a colorful wardrobe was only my thought. In reality, most of my me made clothes are either pink or some shade of blue. I am an expert in navy dresses (with florals or polka dots). There are so many of those in my closet that I could wear pretty navy outfits for two weeks in a row.

Is this kind of simple colour palette a bad thing? I would say no. I happen to love these two colours I mainly use in my sewing projects. Therefore I also like the clothes I sew. Also, most items in my wardrobe are easy to mix and match.

On the other hand… I love colours and colorful clothes. I like choosing my outfits and like planning sewing projects even more.

Couple of week ago I spent many hours analyzing my wardrobe. The idea was to see what clothes I really need and adjust my sewing list accordingly. Now I started to wonder if I should do the same analysis with colours. There is nothing wrong with an all navy blue outfit – and it is even better with some pink. However, this coming winter I might go ahead and try to find my way towards a more colorful closet.

Are you with me?

0 comments on “Pohdintoja väripaletista / Colour palette thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: