Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat marraskuu 2017 / Best in sewing November 2017

Please find the English version below ↓

 

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

IMG_0285Kangas

Sään kylmetessä päätin astua merinovillakankaiden maailmaan. Merinovillojen valikoima on verkkokaupoissa nyt parhaimmillaan. Väri- ja kuviovaihtoehtoja on nyt, sesongin alettua, helpompi löytää kuin vielä pari kuukautta sitten. Vaikka moni varmasti ompelisikin mielellään syys- ja talvivaatteet varastoon jo ennen syksyn ja talven tuloa… Monet meistä tietävät kuinka vaikea on löytää hyvälaatuista neuletakkia valmisvaatteiden joukosta. Merinovilla tarjoaa hyvän ratkaisun tähän ongelmaan. Itse kokeilin tänä syksynä ensimmäistä kertaa merinovillan ompelemista ja yllätyin positiivisesti. Lämmin merinovillaneuletakki odottaa vaatekaapissani nyt talven tuloa.

IMG_0274Ompelutarvike

Wonder clipsit eivät ole mikään aivan uusi ompelutarvikelöytö. Olen kuitenkin jälleen kerran ikään kuin löytänyt ne uudestaan. Vaikka olenkin vannoutunut nuppineulojen kannattaja, wonder clipseillä on oma paikkansa ompeluprojekteja toteutettaessa. Ne sopivat erinomaisesti paksujen kankaiden työstämiseen. Tai mikäli ompelupöydältä löytyy vaikkapa shoftshell-kangasta, joka ei siedä neulanpistoja, wonder clipsit pitävät kangaskerrokset tukevasti yhdessä. Ne on lisäksi helppo ja nopea poistaa ommellessa. Ja mikä parasta – ne näkyvät nuppineuloja paremmin, jolloin saumuria käytettäessä riski osua leikkuuterällä neulaan pienenee.

IMG_0239Verkkokauppa

Tämän syksyn uutuus kankaita myyvien verkkokauppojen joukossa on englantilainen Stitchy Bee. Tämän pienen verkkokaupan valikoima ei ole suurimmasta päästä, mutta se kattaa kuitenkin hyvin monenlaiset kankaat aina tukevasta samettikankaasta hulmuaviin viskooseihin. Tilasin Stitchy Beeltä kankaita melkeinpä heti kaupan aloitettua toimintansa. Toimituskulut Suomeenkin ovat kohtuulliset. Erityismaininnan tämä verkkokauppa saa erinomaisesta paketoinnista. Tilaamani kankaat oli kääritty tukevien kartonkipalasten ympärille ja pakattu moneen suojakerrokseen. Ne saapuivat perille moitteettomassa kunnossa.

Mitkä ovat omia ompelusuosikkejasi tässä kuussa?

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

IMG_0285Fabric

As the weather gets colder I decided to step into the lovely warm world of merino wool fabrics. At the moment the selection of merino wools is at its best in different online stores. It is so much easier to find nice colors and prints now that the wool season has started than it was a couple of months ago. Even though many of us would probably like to sew autumn and winter clothes already before the autumn or winter comes… I think we all know how difficult it is to find a good quality ready wear cardigan. Merino wool fabrics are a great solution to this problem. I tried sewing merino wool fabric for the first time this autumn and it was a positive surprise. A warm merino wool card is now waiting in my wardrobe for this chilly winter days.

IMG_0274Sewing tool

Wonder clips are by no means a new find when it comes to great sewing tools. However, I seem to have – once again – rediscovered them in my stash. Even though I am all for using pins, wonder clips have their rightful place in some sewing projects. They are perfect when sewing with heavy weight fabrics. Or if you happen to be sewing with something like soft shell fabric, which hates pins, wonder clips are just the right helpers to keep your fabrics in place. They are also easy and quick to remove while sewing. And the best thing is that they are much easier to spot than pins, so the risk of ruining your overlocker’s blade is much smaller.

IMG_0239Online shopping

The lovely Stitchy Bee shop is this autumn’s newcomer in online shops’ world. This small online fabric shop might not have the largest selection of fabrics but it covers, nonetheless, many kinds of fabrics – from heavy weight cords to those lovely light weight viscose fabrics. I ordered some fabrics from Stitchy Bee almost at once when the shop was opened. Their delivery cost even to Finland is very reasonable. However, the special award goes to packaging. The fabrics I ordered were nicely folded around a steady cardboard and had many protective layers around them. All three fabrics arrived my home in a perfect condition.

What are your sewing favorites this month?

0 comments on “Ompelun parhaat marraskuu 2017 / Best in sewing November 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: