Ompeluprojektini / My sewing projects

Lokakuussa ommeltua / October makes

Please find the English version below ↓

 

Lokakuun alkupuolella jatkoin syyskuussa käynnistynyttä joustavien kankaiden ompelua. Näiden joustavien myötä trikoovaatevarastoni onkin aika lailla täysi, joten tulevina kuukausina täytynee vältellä joustavia – ainakin vähän aikaa.

IMG_0154Syksyn hauskimpia ompeluhaasteita oli Cosy Cardi Challenge eli vapaasti suomennettuna mukavan neuletakin haaste. Instagramin vallanneen haasteen kaikkia ihania tuotoksia voi tarkastella #cosycardichallence -tunnisteella. Itse sain haasteesta vihdoin kimmokkeen kokeilla Muse Patternsin Jenna Cardigan -kaavaa. Tämä kaava on ollut listallani jo pitkään. Kävin Lontoon ompelutapahtumassa haastetta sponsoroivan kangaskaupan Girl Charlee Farbrics:n osastolla, jossa sain mahtavaa palvelua valitessani sopivaa kangasta. Kaava oli juuri sellainen kuin toivonkin. Helppo tehdä ja mukava päällä. Ohut trikookangas sopi siihen täydellisesti. Itse asiassa toinen Jenna-neule on jo leikattuna ja odottaa sopivaa ompelupäivää.

IMG_0170Lokakuun toinen ompeluprojekti oli yksinkertainen trikoomekko aina yhtä ihanalla Sew Over It:n Molly-mekon kaavalla. Tämä oli kolmas Molly-mekkoni (lisäksi olen tehnyt yhden tunikan ja yhden paidan samalla kaavalla), joten ainakin Mollyjen osalta vapaa-ajanvaatteiden kokoelmani on kunnossa.

Tällä kertaa yhdistin Noshin ihanaan vaaleanpunaiseen joustocollegeen sini-valkoraidallista resoria. Lopputuloksena on niin itseni värinen ja näköinen mekko, että tästä ei voisi enää täydellisemmäksi mennä. Ja voin taata, että tämä on yksi mukavimmista omistamistani vaatteista.

IMG_0183Kolmas lokakuinen ompeluprojekti oli Grainline Studion Lark tee -paita. Käytin tähän Guthrie & Ghani:lta ostamaani kangas-kaava-tarvike-settiä ja olin siihen todella tyytyväinen. Kokeilin kaavaa ensimmäistä kertaa ja olin siihen erittäin tyytyväinen. Lark tee on monipuolinen peruspaitakaava. Ei siis ole ihme, että tämä vaikuttaa olevan yksi suosituimmista trikoopaidan kaavoista sähköisissä ompelupiireissä.

Valitsin vaihtoehdosta venepääntien ja 3/4-pituiset hihat. Lyhensin helmaa melko paljon, jotta paidasta tuli kivan mittainen. Käyttämäni kangas on ohutta joustocollegea, joten paidan malli on melko laatikkomainen. Näin ollen halusin helmankin olevan lyhyempi. Tämä on luultavasti ollut eniten käyttämäni lokakuinen ompeluprojekti.

IMG_0221Ihastuin syyskuussa ompelemaani Sew Over It:n Coco-jakkuun niin paljon, että päätin tehdä saman tien toisen. Kangasvarastoissani oli kaunista viskoosi-pellava-kangasta. Ostin kankaan alunperin takkia varten, mutta sitä ei ollutkaan tarpeeksi haluamaani takkikaavaan. Niinpä se päätyi jakuksi.

Coco-jakun kaava ei pettänyt tälläkään kertaa. Yksinkertainen jakku valmistui suhteellisen nopeasti. Eniten aikaa vei kaikkien kappaleiden vahvistaminen jakkuihin tarkoitetulla tukikankaalla. Koska käyttämäni kangas oli todella eläväistä päätin tukevoittaa jakkua kunnon tukikankaalla. Tekniikka toimi erittäin hyvin.

IMG_0240Lokakuun lopulla käytin monta päivää uuden Carolyn-pyjaman ompelemiseen. Carolyn ei ole kaikista yksinkertaisin pyjamakaava. Kokeilin kaavaa ensimmäistä kertaa kesäkuussa, jolloin taistelin kauluksen kanssa pari päivää saadakseni sen onnistumaan. Tällä kertaa prosessi oli huomattavasti helpompi. Tiesin ennalta mitkä kohdat vaativat erityistä tarkkuutta ja virkeää ompeluhetkeä. Jälleen kerran lopputuloksena oli kuitenkin onnistunut pyjama. Mikäli et ole vielä kokeillut tätä kaavaa niin suosittelen lämpimästi. Projekti saattaa viedä paljonkin aikaa, mutta lopputulos on todella palkitseva.

Sellainen oli oma lokakuuni ompeluprojektien osalta. En voi uskoa, että lokakuu meni näin nopeasti! Marraskuun ompeluksissa tuleekin sitten olemaan jälleen mekkoja. Sekä suuria että pieniä.

Ihanaa ompelukuukautta!

****************************

During the first weeks of October I continued sewing some knit fabrics. After these jersey makes I believe my jersey clothes wardrobe is pretty much full. Meaning that I have to avoid sewing any knit fabrics in the coming months – at least for a while.

IMG_0154The most fun among autumn’s sewing challenges was Cosy Cardi Challenge, which took over Instagram’s online sewing community. Have you checked out all the lovely makes already? Use hashtag #cosygardichallenge to get some serious cardi inspiration. This challenge was exactly what I needed to finally make a Muse Patterns Jenna Cardigan. This pattern has been on my to sew list for ages. I visited Girl Charlee Fabrics’ stand in the GBSB live in London and got some amazingly good customer service. They helped me to pick up just the perfect fabric. This pattern was everything I hoped it to be. It is easy to sew and comfy to wear. And this pink jersey was just perfect for it. As a matter of fact, I already have another Jenna cardi cut and waiting for a perfect sewing day.

IMG_0170My second sewing project in October was a simple jersey dress. I used my tried and true pattern – Sew Over It Molly dress. This is my third Molly dress (in addition to couple of tops) so at least my Molly collection might be big enough.

This time I used beautiful fabrics from Nosh Organics. A pink Molly has been on my sewing list for quite some time now and finally I got into making one. This dress turned out to be exactly my color and fits my style perfectly. Can’t get any better than this. I can also guarantee that this is one of the comfiest dresses I own.

IMG_0183Third October project was Grainline Studio’s Lark tee. I used a kit by Guthrie & Ghani and was more than pleased with it.  This was my first try on this pattern and I really liked it. Lark tee is such a versatile  basic jersey top pattern. No wonder that this seems to be one of the most popular jersey top patterns in our online sewing community.

I chose to make boat neck version with 3/4 length sleeves. I ended up shortening the hem quite bit. Since I used a medium weight jersey, the top has kind of a boxy shape. Therefore I liked the hem shorter. I believe this top has been my most worn October make so far. Is is such a lovely top!

IMG_0221You might remember that I fell in love with Sew Over It Coco jacket in September. I decided to make another one right away. I had this beautiful viscose-linen fabric in my stash. Originally it was meant to be a coat but unfortunately there wasn’t enough fabric for the coat pattern I wanted to make. So it became a Coco jacket.

This pattern did not let me down this time either. It is a simple jacket that is relatively quick to make. Most time consuming part of the process was interfacing all pieces with some nice tailoring interfacing. However, it was worth the effort. My fabric is quite light weight so interfacing really makes all the difference.

IMG_0240During the latter half of October I used many days to make another pair of Carolyn pajamas. Carolyn is not the simplest of pajamas patterns I tried this pattern first time in June, when I had real struggle with the collar. It took me days to get it looking right. This time the process was way smoother. I knew which parts require special attention and a not too tired sewing moment. Once again my Carolyn pajamas ended up being a success. If you haven’t tried this pattern yet, I highly recommend it. Sewing process might be time consuming but the result is well worth it.

That was October when it comes to sewing projects. I can’t believe that the month passed so quickly! November sewing will include some more dresses – bigger and smaller ones.

Happy sewing!

0 comments on “Lokakuussa ommeltua / October makes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: