Ompeluvinkit / Sewing tips

Kynät ompelupöydälläni / Markers on my sewing table

Please find the English version below ↓

 

Ompelupöydälläni on pääsääntöisesti neljä eri tyyppistä kynää / liitua, joilla jokaisella on oma roolinsa.

IMG_0223Perinteinen lyijykynä on paras ystävä kaavoja piirrettäessä. Jäljennän lähes aina kaavat kaavapaperille, jolloin käytän lyijykynää. Se on kätevä myös kaavoja muunnellessa.

Kankaaseen teen merkinnät yleensä liidulla. Olen kokeillut erilaisia kangastusseja, mutta liitu on itselleni mieluisampi. Liitukynä, johon liidun väriä voi vaihdella projektin värin mukaan, on ollut luottoystäväni jo vuosien ajan.

Perinteistä räätälinliitua käytän silloin, jos haluan tehdä kankaaseen enemmän merkintöjä ja pidempiä viivoja. Mikäli esimerkiksi merkitsen helman pidentämisen suoraan kankaaseen ennen leikkaamista tai haluan merkitä ompelulinjan, räätälinliitu on ykkösvalintani.

Ompelupöydältäni löytyy yleensä myös värikäs tussi. Tällaista hieman paksumpaa tussia käytän kun teen kaavoihin merkintöjä. Mikäli muuntelen kaavoja, vahvistan lopulliset viivat paksulla tussilla ennen leikkaamista. Ja värikkäät tussit tuovat myös piristystä, mikä on pelkkää bonusta.

****************************

Usually, I have four different kind of marking tools on my sewing table. They all have their own specific roles.

IMG_0223Traditional pencil is my best friend whenever I am drawing patterns. I like to trace off my patterns and that’s when I like to use a pencil. It comes also handy when I want to make alterations to existing patterns.

When marking fabrics, I use chalk. I have tried different kind of fabric felt tip pens but haven’t found one that would beat chalk. Chalk pen, where I can change the chalk color according to my fabric, has been my trusted friend for years.

Traditional tailor’s chalk is my favourite tool for marking any longer or larger lines on fabrics. I use tailor’s chalk when I want to lengthen hem or mark stitching lines, for example.

I usually also have a colorful marker on my sewing table. This kind of, little thicker felt tip pen, I like to use when I mark my patterns. If I make any alterations, I usually highlight the final lines before cutting the pattern. Not to mention that colorful markers cheer me up, which is pure bonus.

0 comments on “Kynät ompelupöydälläni / Markers on my sewing table

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: