Ompeluvinkit / Sewing tips

Vinkkejä kankaan ostoon verkkokaupasta / Tips for buying fabric online

Please find the English version below ↓

 

Verkkokauppojen kangasvalikoimat kasvavat jatkuvasti. Kankaiden ostamiseen verkosta voi olla syynä myös aika tai mukavuus. Mutta kuinka välttää virheostokset?

Tuttu kangaskauppa on aina hyvä vaihtoehto. Jos olet löytänyt luotettavan verkkokaupan, jonka kankaat ovat aina olleet laadukkaita ja asiakaspalvelu hyvää, kannattaa sitä käyttää toistekin.

Toimivat verkkosivut ovat itsestään selvästi hyvän verkkokaupan vaatimus. Sivuilla tulisi olla myytävistä kankaista hyvät kuvat – mielellään useampi kuva per kangas – ja mahdollisimman yksityiskohtaiset tiedot kankaan materiaalista, hoito-ohjeista sekä siitä millaisiin ompeluprojekteihin kangasta suositellaan.

Muiden ompeluharrastajien suositukset kannattaa lukea läpi, jos sellaisia on saatavilla. Sosiaalisen median kanavissa on helppo kysyä tietoja tuntemattomammastakin kangaskaupasta.

Kankaan tuotetiedot kannattaa lukea tarkasti läpi. Itse kiinnitän erityisesti huomiota kankaan leveyteen (parin virheostoksen jälkeen oppii…), kuvioiden suuruuteen, kankaan materiaaliin ja mahdollisiin hoito-ohjeisiin. Aina voi myös kysyä onko kankaasta mahdollista saada näytettä. Moni kangaskauppa tarjoaa näytepaloja joko maksutta tai pientä maksua vastaan.

Kankaiden palautus ei suurimmassa osassa verkkokauppoja ole mahdollista. Kilpailu alkaa kuitenkin olla kovaa toimijoiden lisääntyessä, ja joissakin kaupoissa palauttaminen on sallittua. Kannattaakin lukea kaupan ehdot tarkasti.

Kankaan väri ja laskeutuvuus ovat yleensä ne vaikeimmat arvioitavat kangasta tilattaessa. Tässä astuu avuksi erilaiset online ompeluyhteisöt. Instagramissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa on nykyään näytillä melkeinpä kaikki kankaat. Ainakin niistä suosituimmista kangaskaupoista… Ja markkinoiden globalisoituessa samaa kangasta on usein saatavilla ympäri maailmaa. Mikäli väri arveluttaa, kannattaa käyttää jonkin verran aikaa eri ompeluyhteisöjen selaamiseen. Paitsi että tällä tavalla näkee eri valo-olosuhteissa otettuja kuvia, samalla saa myös inspiraatiota siitä mitä kaikkea kyseisestä kankaasta voi tehdä.

Virheostos osuu jokaisen kohdalle jossain välissä. Omalla kohdallani yleisin virhe on kankaan väärä leveys. Näin tapahtuu kun en ole jostain syystä lukenut kankaan tietoja kunnolla. Virheostostapauksessa kankaan voi yrittää myydä eteenpäin tai vaihtoehtoisesti vain muuttaa suunnitelmia.

Iloisia kangasostoksia!

****************************

There is a constantly growing range of pretty fabrics available online. One can buy fabric online also for reasons of convenience or time. But how to avoid mistake purchases?

Tried and true online fabric shop is always the best option. If you have find a reliable online shop that has good quality fabric and excellent customer service, it is worth visiting also a second time.

Well functioning website is naturally a requirement for a good online fabric shop. Website should include good pictures – better more than just one – of fabrics and as detailed information about materials, care taking instructions and project suggestions as possible.

Recommendations from other sewing enthusiasts are worth checking if only there are any available. Social media channels give us all an easy channel to ask any information about less known fabric shops.

Product description is worth some careful reading. I try to check at least the width of the fabric (after some mistakes…), size of possible pattens, material information and possible information about washing and taking care of the fabric. You can also always ask if it is possible to get a swatch. Many fabric shops are willing to send a small swatch either for free or for a small fee.

Returning purchased fabrics is not possible in most online shops. However, the competition is getting tougher when there are more and more online shops out there, and in some shops it is possible to return any mistake purchases. Take your time and read the conditions.

Most challenging things to evaluate are colour and drape of fabrics. This is where different online sewing communities come very helpful. You can find almost all fabrics on Instagram or other social media channels. At least those that are available in the most popular online shops. And when markets are more and more global these days, you can very often find the same fabrics around the world. If you are unsure of color, it is worth taking some time to check out online sewing communities. It does not only let you see how fabrics look in different lighting conditions but can also give you lots of inspiration what to make out of that fabric.

Mistake purchases happen to all of us at some point. My number one mistake is wrong fabric width. This happens when I have not read the descriptions with thought. If you buy fabric that you do not like after all, you can always try to sell it to someone else or just change your plans.

Happy fabric shopping!

0 comments on “Vinkkejä kankaan ostoon verkkokaupasta / Tips for buying fabric online

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: