Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Maven: The Rochester

Please find the English version below ↓

 

IMG_0186Maven Sewing Patternsin Rochester-mekko (tai pusero, mikäli kaavasta valitsee mieluummin pusero-version) ei olisi löytänyt tietään kaavakokoelmaani pelkästään kaavan viivapiirroksen perusteella. Satuin kuitenkin näkemään mekosta elävässä elämässä niin kauniin malliversion, että rakastuin kaavaan välittömästi.

Maven oli itselleni uusi kaavatuttavuus. Onnistuin saamaan kaavasta käsiini kauniin painetun version. Tässä kaavassa on todella panostettu pakkaukseen. Tukeva pakkaus on pienellä tarralla kiinni. Sisällä on tukevalle paperille painetut selkeät kaavat sekä ohut ohjevihkonen.

IMG_0188Ohjevihko on kokonaisuudessaan vain kymmenen sivua pitkä. Kaikki oleellinen tulee toki näissä sivuissa katettua. Visuaalinen nautinto ohjevihkonen ei suinkaan ole. Tila on kuitenkin käytetty tehokkaasti eikä mikään ohjeiden kohta jää puuttumaan. Kaaviokuvat ovat selkeitä ja ne auttavatkin hyvin hieman hankalammissa ompeluvaiheissa.

Mekossa ei ole lainkaan vetoketjua, nappeja tai neppareita. Se on muodoltaan niin löysä, ettei se sellaisia kaipaakaan. Kaula-aukon yksityiskohtana on kuminauhalla luotava rypytys. Tähänkin ohjeet ovat erittäin selkeät.

Mekon parhaita yksityiskohtia on helma, joka viimeistellään leveällä alavaralla. Tikkaukset sekä sivun halkiot tuovat helmaan hieman erilaisen ilmeen kuin monissa muissa kaavoissa.

IMG_0189Selässä on leveä laskos, joka on helppo toteuttaa. Mekossa kokonaisuuden viimeistelee leveä vyö.

Valitsin oman Rochester-mekkoni kankaaksi painavan kreppikankaan. Mutta oikeastaan Rochester on mielestäni ommeltavissa hyvin erilaisista kankaista. Laskeutuva kangas tuo siihen juhlavuutta. Toisaalta uskon, että esimerkiksi ohuesta pellavasta ommeltuna lopputulos olisi aivan yhtä toimiva, vaikkakin täysin eri näköinen.

Ompelun hankalin vaihe on ehdottomasti helman tikkaus. Siihen kannattaa käyttää kunnolla aikaa ja harsia alavara kiinni ennen varsinaista tikkausta.

Kokonaisuudessaan Rochester oli positiivinen ompeluprojekti. Kärsivällisyys kantaa pitkälle!

****************************

IMG_0186Maven Sewing Patterns’ Rochester dress (or top if that’s the version one chooses) would probably not have found its way into my pattern stash if I hadn’t seen an amazingly beautiful sample in the real life. That sample just made me fall in love with this pattern.

This was my first Maven pattern. I managed to get this beautiful printed pattern and I have to say that the packaging is amazing. Great packaging includes clear pattern sheets that are printed on a good quality paper. It also includes a small instruction booklet.

IMG_0188The instruction booklet is only about ten pages long. However, it does include all essential information. I have to admit that the booklet is no visual treat. But they have made the most out of the space and nothing is missing. Drawings are clear and help a lot during those little bit trickier steps.

This dress includes no zippers, buttons or snaps. It has such a loose shape that that kind of fastenings are not needed. The pretty neckline detail is made with some elastics. This step is very well instructed as well.

One of the best details in this dress is its hem. It is finished with a wide facing. It is these hem details that give this dress a little bit different look than most dresses out there.

IMG_0189Back of the dress includes a wide pleat that is very easy to construct. In the dress version the finishing touch comes from a wide belt.

I chose to make my Rochester dress using a heavy weight crepe. I think that this pattern can be made out of many different type of fabrics. If one chooses a fabric with a nice drape, the dress will have more classy look. On the other hand, something like light weight linen would probably work just as well but give a totally different look.

The most challenging step in this pattern would be top stitching the hem. I recommend you to take your time and do some basting before the actual top stitching.

All in all the Rochester dress was a positive sewing project. Just take your time and you will get far!

0 comments on “Maven: The Rochester

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: