Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: Metric pattern cutting for women’s wear

Please find the English version below ↓

 

Tässä kuussa sukelletaan kirjamaailmassa syvään päähän ja tartutaan Winifred Aldrichin kaavoituskirjaan. Metric pattern cutting for women’s wear on perusteellinen opas kaavoituksen maailmaan. Kyseessä on oppikirja, joka käy suoraan asiaan.

IMG_0173
Winifred Aldrich: Metric pattern cutting for women’s wear

Kirja lähtee liikkeelle peruskaavojen piirtämisestä. Selkeät kaaviokuvat ja kohta kohdalta etenevät ohjeet opastavat piirtämään kaavat mittojen mukaan. Peruskaavojen jälkeen kirjassa käydään läpi kaikki mahdolliset niihin tehtävät muutokset, joilla peruskaavasta saadaan toteutettua kaavat suunnitelman mukaiseen vaatteeseen.

Kyseessä ei ole mikään visuaalinen herkkupala. Kirjassa on toki paljon kaaviokuvia ja yksityiskohtaisia kuvia kaavoihin tehtävistä muutoksista. Tyyli on kuitenkin melko karu – kuten oppikirjalta sopii odottaakin.

Mikäli olet kiinnostunut kaavoituksesta ja haluat oppia perusteellisesti kaavojen piirtämisen alusta lähtien, suosittelen ehdottomasti tarttumaan tähän kirjaan. Sarjaan kuuluu erilliset kirjat myös miesten- ja lastenvaatteille. Tämä naisten vaatteisiin keskittyvä kirja pitää sisällään yli 200 sivua vain naisten vaatteiden kaavoittamista.

Aivan aloittelevalle ompelijalle kirja voi olla liian perusteellinen. Mikäli haluaa vain tehdä muutoksia vaikkapa valmiskaavoihin, suosittelen tarttumaan johonkin astetta kevyempään oppaaseen. Toisaalta, jos haluaa opetella kaavojen muokkaamisen perusteellisesti heti alusta lähtien, Metric pattern cutting for women’s wear on oikea osoite.

 

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

****************************

This month we will jump to the deep end when it comes to sewing books. It is time to take a look at Winifred Aldrich’s book Metric pattern cutting for women’s wear. This is a very detailed guide into pattern cutting. This book is a true school book kind of book that goes straight to the business.

IMG_0173
Winifred Aldrich: Metric pattern cutting for women’s wear

The book starts with basic blocks. Clear pictures and step by step instructions guide the reader through drawing a basic block based on one’s own measurements. After blocks the book goes through pretty much all adaptations one can do to alter the basic block into something one has designed.

This book is no visual treat. Although it includes lots of drawings and detailed pictures showing different pattern adaptations. Style of the book is still quite rough – just as one would expect from a book like this.

If you are interested in pattern cutting and want to learn how to make your own patterns from scratch, I would absolutely recommend you to check this book out. The series also includes books for men’s wear and children’s wear. But this guide for women’s wear includes over 200 pages instructions just for women’s wear.

For a total beginner I think this book might be a little bit too much. If you are only interested in making alterations to commercial patterns, there are easier books out there to help you out. On the other hand, if you want to learn some real pattern cutting right from the start, Metric pattern cutting for women’s wear is just the book.

 

Monthy sewing book is a series where I talk about interesting and useful sewing books. If you have in your mind a book you would like me to review, please email me ompeleomaonnesi@gmail.com. The language of the book does not matter.

0 comments on “Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: Metric pattern cutting for women’s wear

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: