Ompeluprojektini / My sewing projects

Syyskuussa ommeltua / September makes

Please find the English version below ↓

 

IMG_0054Syyskuu käynnistyi Just Patternsin Linda-kietaisumekolla. Kyseessä on joustamattomasta kankaasta ommeltava kietaisumekko, jossa on paljon yksityiskohtia. Hieman tavanomaisesta poikkeava pystykaulus, monimutkaiset hihansuut, epätavallinen vyö… Tässä ompeluprojektissa riitti siis haasteita. Kokeilin kaavaa ensimmäistä kertaa. Just Patterns tarjoaa kaavojen mukana vain hyvin yksinkertaiset ohjeet. Tämän mekon kohdalla sai siis todella hyödyntää ompelukokemustaan ja tehdä omia ratkaisuja. On hyvin palkitsevaa nähdä kuinka paljon omat taidot on kehittyneet ja miten monia ompeluongelmia pystyy itsenäisesti ratkaisemaan.

IMG_0158Haastavan mekkoprojektin jälkeen tartuin Sew Over It:n Coco-jakun kaavaan. Kangasvarastoissani oli parista aikaisemmasta projektista ylijäänyttä villakangasta ja kukallista kreppikangasta. Kaavapalapelin jälkeen sain vihdoin villakankaan riittämään enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen.

Coco on hyvin yksinkertainen jakuksi. Villakankaasta ommeltuna se on täydellinen alkusyksyn säihin. Varsinkin kun tietää kuinka viileäksi syyspäivät nopeasti täällä Suomessa muuttuvat. Kreppi toimii vuorikankaana erinomaisesti. Tämä jakku onkin ollut ahkerassa käytössä.

IMG_0159Syyskuun Great British Sewing Bee Live -tapahtumassa osallistuin saumuri-workshopiin. Tunnin workshopin aikana me osallistujat ompelimme itsellemme kauniit ja käytännölliset aluspaidat. Paidan helman röyhelö oli itselleni aivan uusi saumuritekniikka. Jälleen kerran tuli osoitettua kuinka näyttävän lopputuloksen voi saada aikaan yksinkertaisilla asioilla. Aluspaidan yläreunassa on joustopitsiä. Kaava on sinänsä hyvin yksinkertainen, joten projekti valmistui helposti tunnissa.

Projekti innosti monia workshopiin osallistuneita ompelemaan tällaisia perusvaatteita enemmänkin. Itsekin uskon kokeilevani tekniikoita vielä monet kerrat.

FullSizeRender 68Koska syksyn ompelulistallani on ollut perusmekkoja töihin, ujutin syyskuun loppuun vielä tummansinisen työmekon. Kaavana käytin Maeven Patternsin Rochester-mekon/paidan kaavaa. Kyseessä on muuten todella kiva kaava – suosittelen kokeilemaan!

Hyvin tummansininen kreppikangas sopi tähän kaavaan täydellisesti. Mekossa ei ole vetoketjua eikä muotolaskoksia, joten se on malliltaan yksinkertainen. Helman kaarevat sivuhalkiot, selän laskos ja pääntien rypytykset tuovat mekkoon kuitenkin persoonallisen ilmeen. Ja mekossa on tietysti taskut ja leveä vyö, mikä ei koskaan voi tehdä yleisilmeelle pahaa.

FullSizeRender 67Vielä viimeisenä syyskuisena ompeluksena valmistui pieni kissapaita. Tähän paitaan käytin Jujunan lasten paidan kaavaa, josta tein peplum-version. Ihana kissakangas on Ainolan trikoovalikoimasta. Ompeluprojektina trikoopaita oli hyvin yksinkertainen. Se valmistuikin yhdessä lauantai-illassa.

Lokakuu on alkanut varsin lupaavana ompelukuukautena. Kissapaidasta taisi jäädä päälle joustavien ompelun vaihde. Sen verran monta joustavaa projektia lokakuu on näkemässä.

****************************

IMG_0054September started with Just Pattern Linda wrap dress. This pattern is a wrap dress made out of woven fabrics with lots of details. These details include a little bit different collar, not so simple cuffs and an unusual belt structure. This means that this project offered some challenges. I tried this pattern for the first time. However, I already knew that Just Patterns offers quite minimalistic instructions with its patterns. That gave me the opportunity to really utilize my sewing experience when making this dress. I had to come up with some own solutions. But this only shows how much I have learned along the way. And what could be more rewarding!

IMG_0158After a challenging dress making project I decided to make a Sew Over It Coco jacket. I had some wool fabric and some pretty floral crepe left from my previous projects. After what seemed like a very challenging pattern puzzle, I was able to squeeze the jack out of that left over wool. And I could not be happier with the end result.

Coco is relatively simple for a jacket. Made out of wool fabric it is just perfect for early autumn weather – which can be really cold here in Finland. Crepe works really well as a lining. No wonder that I have been using this jacket a lot.

IMG_0159At the Great British Sewing Bee Live I attended an overlocker workshop. During this one hour workshop we attendees made some pretty and practical camisoles. Ruffling the hem of this camisole was a totally new technique for me. Once again I was reminded how some very simple techniques can create a wonderful result. Top of the camisole is decorated with some narrow stretch lace. The pattern was somewhat simple, which means that it was easy to make this pretty project in one hour.

This project inspired many of us attending the workshop to make more of this kind of basic sewing.

FullSizeRender 68Since my autumn sewing list has included some basic dresses for the office, I squeezed a navy dress in my September sewing. For this dress I used Maeven Patterns Rochester dress/top pattern – and what a great pattern it is. I had this very dark blue crepe that was absolutely perfect for this dress.

The pattern includes neither zips or darts, which creates very clean lines. However, the curved hem, back pleat and pretty gathers at the neckline give this dress a different look. And of course it includes pockets and a wide belt. These can never harm the end result too much.

FullSizeRender 67My last September make was this small kitten top. I used a child’s jersey top pattern by Jujuna. This pattern includes many different versions but I choose to make a peplum top. As a sewing project, this was very simple. It only took me one Saturday night to complete. But just how adorable can a simple make be?

My October has so far been a very promising sewing month. After the cute kitten top, I continued with jerseys. And it seems like October will see a lot of jersey this year.

0 comments on “Syyskuussa ommeltua / September makes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: