Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat lokakuu 2017 / Best in sewing October 2017

Please find the English version below ↓

 

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

FullSizeRender 65Kaavat

Lokakuun kaavalöytönä ovat Nina Leen kaavat. Nina Lee on lontoolainen yksityinen kaavanvalmistaja. Kaavoissa moderni ote yhdistyy klassisiin linjoihin. Mahtavaa Nina Leessä on heidän avoin pikamuodin vastainen linjansa. Tapasin yrityksen perustajan Nina Changin syyskuussa Lontoossa. Kaikesta saattoi päätellä, että hän suhtautuu yritykseensä ja kaavoihinsa sydämellä ja suurella intohimolla – mutta myös nöyryydellä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Nina Leen kolmen kaavan minikokoelmaan. Jospa joukosta löytyisi uusi suosikkikaavasi.

IMG_0148Tekniikka

Onko mitään hienompaa kuin täydellisesti onnistunut tikkaus?

Jos silmät eivät jaksaisi seurata sitä reunaa, jonka viereen tikkaus tulisi saada, kannattaa tarkistaa löytyisikö omasta ompelukoneesta piilo-ommelpaininjalka. Kyseisen paininjalan keskellä kulkee kätevä pieni ohjain. Kun tämän ohjaimen laittaa kulkemaan tikkausta vaativaan saumaan tai reunaan, tikkaus tulee kauniisti säännöllisen välimatkan päähän kyseisestä saumasta tai reunasta. Lepoa silmille ja täydellinen tikkausjälki. Kaikki voittavat!

FullSizeRender 66Viihde

Podcastit ovat yksi parhaista ompeluviihteen muodoista. Viimeaikaisin podcast-löytöni on ”Love to Sew Podcast”. Helen Wilkinson ja Caroline Somos, jotka ovat tämän podcastin takana kuvailevat sitä hauskaksi viikoittaiseksi podcastiksi, jossa puhutaan vaatteiden ompelemisesta, ompeluyhteisöistä ja yrittäjyydestä. Podcastissa on niin haastatteluita kuin keskusteleviakin jaksoja. Inspiraatio on taattu. Love to Sew Podcast löytyy eri Podcast-apeista tai sitä voi myös kuunnella – ja lukea siitä lisää – sen omien verkkosivujen kautta.

FullSizeRender 64Järjestys

Uusin ompelutilan järjestystä ylläpitävä asiani on aivan tavallinen haitarikansio. Se on kuitenkin mitä mainioin väline pitämään PDF-kaavat järjestyksessä. Haitarikansiossa kaavat pysyvät omiensa joukossa ja niiden selailu on helppoa. Ja mikäli kaavoja on paljon – kuten joillakin saattaa olla – voi eri tyyppisille kaavoille pyhittää omat kansionsa. Tällöin järjestys on vielä parempi ja oikea kaava löytyy vielä helpommin. En tosin tiedä onko mitään täysin varmaa systeemiä, joka pitäisi PDF-kaavat aina täydellisesti omilla paikoillaan…

Mitkä ovat omia ompelusuosikkejasi tässä kuussa?

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

FullSizeRender 65Patterns

October’s pattern find is Nina Lee patterns. Nina Lee is a London-based independent pattern house. Their patterns combine modern look with classic style. What I love most about Nina Lee is their open dedication against fast fashion. I had the pleasure of meeting the founder Nina Chang in London in September. It was easy to see that she has real passion towards her pattern designs – but also amazing humbleness. I would whole heartedly recommend you to check out Nina Lee’s mini collection. You might find your own new favourite.

IMG_0148Technique

Is there anything better than that perfect top stitching?

If your eyes are tired of following that edge where the topstitching should be, it is worth checking if your sewing machine has a special hemming foot. There is a small guide in the centre of that pressing foot. When that guide is placed against the edge or seam, it is easy to stitch a perfectly even road of top stitching. Your eyes get to rest and you will achieve the perfect top stitching. It is a win-win!

 

FullSizeRender 66Entertainment

Podcasts are one of the best form of sewing entertainment. My latest podcast find is ”Love to Sew Podcast”. Helen Wilkinson and Caroline Somos, who host this podcast, say it to be fun weekly podcast about sewing, sewing communities and small business. Their podcast has both interviews and casual discussions. You are sure to find some inspiration there.

You can listen to Love to Sew Podcast through special podcast apps. Or you can also listen to it and find more about the podcast in its own website.

FullSizeRender 64Organisation

My latest sewing space organisational thing is these very common folder with many sections. Might be simple, but it is one of the best tools to keep your PDF patterns in order. The patterns are less likely to be mixed. At the same time, however, it is very easy to go through the pattern stash. And in case you have many many patterns – as some might – it is easy to dedicate different folders to different types of patterns. Nevertheless, I must admit I am not sure if any system would ever keep PDF patterns in that perfect order…

What are your sewing favorites this month?

0 comments on “Ompelun parhaat lokakuu 2017 / Best in sewing October 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: