Ompeluvinkit / Sewing tips

Ihanat kesämekot 3/5: Crepe

Heinäkuun bonuksena on Ihanat kesämekot -sarja, jossa esittelen viisi ihanaa kaavaa, joilla voi loihtia mekon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kolmantena ihanana kesämekkona esittelyvuorossa Coletten Crepe.

IMG_2274Crepe on pitänyt sinnikkäästi pintansa jo vuosien ajan. Säännöllisin väliajoin siitä näkee ihania versioita eri sähköisissä kanavissa. Suosion salaisuus on tässäkin tapauksessa luultavasti se, että mekko sopii hyvin erilaisille vartalotyypeille. Toisaalta kyseessä on myös aloittelijoille erinomaisesti sopiva kaava.

Crepe on hieman erilainen kietaisumekko. Edestä katsottuna kietaisuominaisuutta ei huomaa lainkaan, sillä päällekkäin asettuvat kappaleet ovatkin mekon takana. Tällä tavalla mekkoon saadaan eteen kaunis pyöreä pääntie, kun taas selkäpuolelle muodostuu v-aukko. Crepe ei vaadi hihojen istuttamista, sillä hihat ovat tässäkin mekossa kiinteästi etu- ja takakappaleiden jatkeena.

IMG_2271Kietaisuominaisuus takaa sen, että myöskään nappien tai vetoketjun kanssa ei tämän mekon kohdalla joudu taistelemaan. Mikäli joustamattomatkankaat ovat aikaisemmin pelottaneet juuri istuvuuden ja vetoketjujen vuoksi, Crepe on mainio ensiprojekti joustamattomien kankaiden maailmaan.

Leveä vyö tuo mekkoon oman erilaisen ilmeensä. Ohuesta kankaasta tehtynä, vyö tietysti asettuu helposti laskoksille, jolloin se ei näytä aivan niin leveältä. Hieman ryhdikkäämpi vyönauha sen sijaan korostaa kauniisti vyötäröä.

Crepe ei ole selkeästi pelkästään kesämekko, mutta kauniista puuvillasta ommeltuna se on täydellinen kesäisiin päiviin. Tämä mekko vaatiikin mielestäni ryhdikkään kankaan, joten kesään muutenkin hyvin sopiva puuvilla on mitä mainioin valinta.

Crepe on selvästi niin sanotusti astetta tyylikkäämpi mekko. Oikeanlaisesta kankaasta ommeltuna se sopisi mainiosti vaikka kesäisiin hääjuhliin.

0 comments on “Ihanat kesämekot 3/5: Crepe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: