Ompeluvinkit / Sewing tips

TOP 5 ompelukoneen ommelta

Ihanasta ompelukoneestani löytyy yli 80 erilaista ommelvaihtoehtoa. Kuten ompelukoneen valintavinkkejä koskevassa tekstissä totesin, koristeompeleet ovat ihania, mutta eivät suinkaan välttämättömiä. Välttämättömyys – tai sen puute – tulee esille kun alan pohtia mitä ompeleita todellisuudessa käytän eniten.

 1. Suora ommel
  Suora ommel on ehdottomasti eniten käyttämäni ommel. Ompelen enimmäkseen joustamattomia kankaita, joten käytän suoraa ommelta saumoissa. Suora ommel on myös ehdoton ykkönen tikkausten tekemisessä. Lisäksi suora ommel toimii kaksoisneulan kanssa erinomaisesti joustavien kankaiden helmoissa
 2. Siksak
  Siksakilla ompelen välillä joustavien trikoopaitojen harsimista vaativat kohdat sekä tikkaan päältä vaikkapa kaula-aukon viimeistelyyn kätetyn kaitaleen. Siksak kiinnittää hyvin myös kuminauhan. Joskus ompelen koko trikoopaidan eri levyisillä ja pituisilla siksak-ompeleilla.
 3. Kolmiaskel-siksak
  Kolmiaskel-siksak on ehdoton reunakuminauhan kiinnittämisessä esimerkiksi alusvaatteita ommellessa. Piston pituuden ja leveyden säätöjä saa hetken kokeilla ennen kuin ompeleen saa mieleisekseen, mutta vaiva on ehdottomasti sen arvoista.
 4. Napinläpi
  Koneessani on mahtava automaattinapinläpi. Olisin kovin ylpeä, jos voisin sanoa ompelevani kaikki napinlävet todellisen huippumuodin tapaan käsin, mutta niin kauan kun en voi rehellisesti sitä sanoa, luotan ompelukoneeni napinläpiompeleeseen.
 5. Kirjaimet
  Erityismaininnan saa vielä kirjainommel, jolla voi kirjoittaa nimiä ja muita tekstejä. Kovin usein sitä ei tule käytettyä, mutta mahdollisuus on hauska olla olemassa.

0 comments on “TOP 5 ompelukoneen ommelta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: