Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja kangaskokoelmasta

Useammin kuin kerran olen huomannut katsovani kangasvarastojani ja esittäneeni kysymyksen ”mistä nämä kankaat oikein tulevat”. Yksinkertainen vastaus kuuluu: olen itse ostanut ne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen määrittänyt kangasvarastolleni tietyn tilan, johon sen on kotonani mahduttava. Lisätilaa saa vain äärimmäisessä hätätapauksessa. Vaikka tila on rajoitettu, ja ompelen todella paljon, kankaita tuntuu silti aina vain olevan aivan liikaa. Pureudutaanpa hieman siihen, millaisia kankaita kokoelmastani löytyy.

Maailman kauneimmat kankaat
Tiedän todella tarkasti millaisista kankaista tykkään. Tästä seuraa se, että nähdessäni kauniin kankaan, minun on ostettava sitä varastoon. Kauniiden kankaiden löytäminen silloin kun niitä on etsimässä on nimittäin tunnetusti mahdoton tehtävä. Yritän yleensä pohtia mihin projektiin kankaan ostan, mutta joissakin tapauksissa olen sortunut ostamaan kauniin kankaan, jolle en ole välittömästi kyennyt määrittämään käyttötarkoitusta. Mitä kauemmin tällainen kangas on varastossani, sitä korkeammaksi kynnys sen leikkaamiseksi nousee. Tällä hetkellä kaapistani löytyy kolme tämän kategorian kangasta.

Vuoroaan kärsivällisesti odottavat kankaat
Noin puolelle kangasvarastoni kankaista on olemassa selkeä käyttötarkoitus. Pidän projekteista ja niihin varatuista kankaista listaa, josta nappaan aina seuraavan projektin edellisen valmistuttua. Ongelmana on, että vaikka ompelisin kaiken vapaa-aikani (kuten melkein teenkin), lista ei tyhjene koskaan. Kiireelliset projektit ajavat kärsivällisesti odottavien ohi, ja yksikin kangasparka on odottanut vuoroaan jo reilusti yli vuoden.

Liian pienet kankaat
Tähän kategoriaan kuuluu osa ykköskategorian kauniista kankaista. Miksi en ole aikoinaan ostanut kangasta enempää? Eihän 1,5 metriä riitä juuri mihinkään.

Ylijäämäkankaat
Edellisen kategorian vastaongelma on ylijäämäpalat. Jos kaunista kangasta on varmuuden vuoksi ostanut pitkän pätkän, jää siitä yleensä aina yli 70 cm, mikä on liian suuri pala heitettäväksi pois, mutta liian pieni riittääkseen mihinkään. Näitä paloja varastoissani on aivan liikaa. Ne odottavat pussukkamaratonia tai nukenvaateprojektia.

En voi käsittää mitä olen ajatellut -kankaat
Ikävä kyllä ainakin kahden kankaan kohdalla pohdin aina ne nähdessäni mitä ihmettä olen ajatellut ostaessani ne. Kankaat ovat oikein kivoja ja laadukkaita, mutta en ymmärrä miten ne sopivat muuhun vaatevarastooni eivätkä ne niin ollen inspiroi lainkaan.

Haaveiluun sopivat kankaat
Olen mestari ompelemaan epäkäytännöllisiä vaatteita. Jos näen kauniin kankaan ja ihanan kaavan niin ompelen niistä mekon tarvitsin sitä tai en. Mutta aina välillä katson kaapistani löytyviä pitsejä, tyllejä ja sifonkeja miettien niiden järkevyyttä. Voisin vaatettaa joukon keijukaisia.

Kaiken tämän keskellä on kuitenkin todettava, että kankaat ovat ihania! Valtaosa ostamistani kankaista päätyy osaksi vaatekaappiani. Kauniit kankaat ja niistä ommellut vaatteet ilahduttavat joka päivä. Ostostrategiaa sen sijaan kannattaisi ehkä hieman parantaa.

0 comments on “Pohdintoja kangaskokoelmasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: