Kaava-arvostelut / Pattern reviews Ompeluvinkit / Sewing tips

Marraskuussa ommeltua: Pussy Bow Blouse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sew Over It on yksi suosikeistani kaavanvalmistajien joukossa. Pussy Bow Blouse puolestaan yksi suosikeistani SOI-kaavojen joukossa. Marraskuussa ompelin kolmannen puseron tällä kaavalla, ja muistin jälleen kuinka ihanaa on vaihteeksi tehdä jotakin, jossa ei ole muotolaskoksia.

Pussy Bow Blouse on klassinen pusero, jonka hihansuissa on pienet kalvosimet ja napit. Puserosta on kaksi versiota. Toisessa kaulan rusetti solmitaan ylös ja toisessa alas. Tällä kertaa tein version, jossa rusetti tulee heti leuan alle. Puserossa ei ole muotolaskoksia, joten se vaatii laskeutuvan kankaan näyttääkseen kauniin keveältä. Tällä kertaa käytin pehmeää viskoosia, joka sopii puseroon täydellisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASew Over It -kaavoissa on hyvin yksityiskohtaiset ohjeet – yksi asia jossa itsenäiset kaavanvalmistajat voittavat usein suuret kaavatalot. Ainoa kohta, jossa itse olen joutunut jokaisen kolmen puseron kanssa hieman pohtimaan, on rusettinauhojen ja kauluksen reunan kohtaaminen. Kyseinen kohta vaatii tarkkuutta ja näppäryyttä, jotta sen saa siistiksi.

Hihansuut kiinnitetään ranteen kohdalta napeilla. Nappien vastakappaleeksi kaavassa suositellaan ohuita nauhoja, jotka voi tehdä samasta kankaasta kuin puseron. Itse käytin tässä puserossa kuitenkin ohutta valkoista silkkinauhaa.

Aivan aloittelijoille en tätä kaavaa suosittelisi. Hieman edistyneemmän ompelijan pitäisi kuitenkin selvitä puserosta ilman suurempia ongelmia. Tässä vaatteessa ei tarvitse ommella muotolaskoksia eikä vetoketjuja – ei edes napinläpiä.

Pussy Bow Blouse kuuluu suosikkikaavoihini useammastakin syystä. Yksi on sen monipuolisuus. Hihat on helppo lyhentää kesää ajatellen. Talvella puseron pitkät hihat puolestaan tekevät siitä käyttökelpoisen kylmemmilläkin säillä. Puseron ilmettä on helppo muuttaa erilaisilla kangasvalinnoilla. Se on myös helppo yhdistää erilaisiin alaosiin. Ilme muuttuu hetkessä kun farkut vaihtaa kynähameeseen. Ja muistinko jo sanoa, että rusettipuserot tuovat aina arkeen hieman menneiden vuosikymmenten glamouria.

0 comments on “Marraskuussa ommeltua: Pussy Bow Blouse

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: