Ompeluvinkit / Sewing tips

Talviset ompeluvinkit

Talvi ei Suomessa ensiajattelemalta juurikaan eroa syksystä mitä tulee ompeluprojekteihin. Pitkät hihat ja paksut kankaat valtaavat kumpanakin vuodenaikana tilaa ompelupöydältä. Ennen kuin lumi innostaa talviurheiluun, tekee enimmäkseen mieli käpertyä kotiin teekupin ja hyvän kirjan seuraan. Tämä tuo vuodenajan ompeluprojekteihin uusia mahdollisuuksia.

Kodikkaat kotiompelut

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKodintekstiilien ompelu on yksi hauskimmista projekteista. Tyynynpäälliset valmistuvat nopeasti ja niiden avulla huoneen ilme muuttuu hetkessä. Tyynyjen lisäksi myös torkkupeitot tuovat kodikkuutta ja talvista tunnelmaa. Jos varastoissa on jo tarpeeksi erilaisia tyynynpäällisiä joka vuodenaikaan, voi ompeluprojektit ulottaa pienempiin mittasuhteisiin. Yksi oma suosikkini pienistä kodinompeluksista on nenäliinapaketin päällinen. Kuulostaako hassulta? Saattaa olla, mutta voin taata, että talviflunssan iskiessä kaunis kangas piristää kummasti.

Joulun lähestyessä mukava sarjatuotantoprojekti on kauniit kankaiset lautasliinat. Laadukkaan kankaan metsästämiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta lautasliinat pysyvät ryhdikkäinä juhlapöydästä toiseen.

Tunnelmalliset kankaat

Vaikka rakastankin yli kaiken pastellivärejä ja kukkakuvioita, jossain vaiheessa vuotta huomaan etsiväni myös tummempia sävyjä. Viininpunainen, tummansininen ja vihreä ovat kauniita ja tyylikkäitä perusvärejä. Tai ehkäpä väritykseesi sopii paremmin tumma suklaanruskea. Tummien talvisävyjen ohella ei kuitenkaan kannata tämän pimeyden keskellä unohtaa kirkkaiden värien piristävää vaikutusta. Kirkkaanpunainen talvitakki tai keltainen mekko piristävät varmasti sekä omaa että muiden päivää.

Kuten syksyllä, villakankaat ovat talvellakin ihana materiaali. Flanelli sen sijaan löytyy ompelupöydältäni melkein ainoastaan talviaikaan. Ja koska joulu on tähän aikaan vuodesta jatkuvasti mielessä, kannattaa muistaa, että flanellista saa ommeltua mukavan pyjaman vaikkapa joululahjaksi.

Mikä olisi koti-iltoja ajatellen mukavampi asu kuin rento joustavasta kankaasta ommeltu mekko. Joustocollege tai ryhdikäs puuvillatrikoo ovat loistavia materiaaleja pitkähihaisten talvimekkojen ompeluun.

Hyödyllinen heijastin

Pimeä vuodenaika kaipaa ehdottomasti heijastimia. Kiinnisilitettävä tai ommeltava heijastinkangas on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ompelututtavuus. Mikäli siis innostut ompelemaan talven aikana ulkovaatteita, muista lisätä ompeluprojektiin hieman loistetta.

0 comments on “Talviset ompeluvinkit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: