Uncategorized

Marraskuussa ommeltua: Vogue V9000 mekko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eniten aikaa vaatinut marraskuun ompeluprojekteistani oli tämä mekko. V9000 on osa Voguen vintagekokoelmaa eli uudelleen tuotettuja vanhoja kaavoja. Tämä kaava on alunperin peräisin 1950-luvulta, mikä tuo siihen sekä ihania että haastavia puolia.

Kankaana mekkoon voi hyvin käyttää puuvillaa, jota on helppo työstää. Löysin tämän kauniin ohuen puuvillan suosikkiverkkokaupastani. Koska kangas on todella ohutta, vuoritin mekon yläosan ohuella valkoisella puuvillalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaavassa on yläosan suhteen parikin eri vaihtoehtoa. Valitsin yksinkertaisemmat hihansuut, jotta mekko ei olisi liian vintage-henkinen. Helmaa lyhensin hieman, jotta mekko sopisi käytettäväksi myös arkena. Helma ommellaan kuudesta kappaleesta ja se on valmiina ihanan leveä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kangasta kuluu paljon.

Päätin käyttää aikaa ja vaivaa yläosan kankaan leikkaamiseen saadakseni eteen täydellisen kuvionkohdistuksen. Aika ja vaiva olivat täysin sen arvoisia. Koska käytin mekkoon vielä itse päällystettäviä nappejakin, näyttää etuosa kaukaa katsottuna aivan yhdestä kappaleesta leikatulta. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnettu tosiasia on, että inhoan napinläpien ompelua. Tässä mekossa kaulus neuvotaan viimeistelemään vinokaitaleella. Tästä itselleni täysin uudesta tekniikasta seurasi se, että ylin napinläpi kohtaa toisessa päässä useamman kerroksen kangasta. Vaikka käytin ohutta vinokaitaletta, tulee siitä + kauluksesta + itse mekon kankaasta melkoisen paksu kerros. Jouduin taistelemaan ylimmän napinläven kanssa useamman tunnin (kyllä vain! purin sen kahteen kertaan…) ennen kuin sain sen tyydyttävän siistiksi.

Yläosan napit eivät toki itsessään riitä vielä auttamaan mekon pukemisessa. Niiden lisäksi sivusaumasta löytyy vetoketju. Juuri tällaiset yksinkertaisen monimutkaiset ratkaisut tekevät vintagekaavoista niin kiehtovia.

Suosittelen ilman muuta kokeilemaan tätä kaavaa. Matkaan kannattaa kuitenkin varata kärsivällisyyttä.

0 comments on “Marraskuussa ommeltua: Vogue V9000 mekko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: