Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Pistoksissa

”Demystifying dressmaking”

Tilly Walnesin kirja lupaa avata vaatteiden ompelun arvoituksellisen maailman. Itseltäni löytyy kirjasta englanninkielinen painos, jonka ostin heti tuoreeltaan kirjan ilmestyttyä kaksi vuotta sitten. Kirja on nykyään saatavilla myös suomenkielisenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tilly Walnes: Pistoksissa (Love at first stitch)

Tilly Walnes on englantilainen nainen, joka hurahti ompeluun vasta aikuisena. Hän on sen jälkeen rakentanut suositun yrityksen, joka tarjoaa ompeluharrastajille monipuolisia kaavoja ja Lontoon studiolla järjestettäviä ompelukursseja.

Pistoksissa on suunnattu erityisesti aloitteleville ompelijoille. Suosittelenkin tätä kirjaa jokaiselle, joka haluaa opetella ompelemaan vaatteita, mutta ei tiedä mistä aloittaisi. Kirjassa on seitsemän kaavaa, jotka etenevät helpommasta vaikeimpaan. Askel askelelta Tilly opastaa lukijaa kehittämään ompelutaitojaan. Kirja sisältää ohjeita kaavojen muunteluun ja oman tyylin näyttämiseen. Tilly jakaa kirjassaan myös omat käytännölliset ja inspiroivat vinkkinsä ompeluharrastukseen.

Olen käyttänyt kaikkia kirjan kaavoja – osaa useammankin kerran. Tillyn kaavat – tässä kirjassa ja muutoinkin – ovat ihania ja ohjeet ovat aina huippuluokkaa. Kuvia yksityiskohdista löytyy varmasti tarpeeksi avamaan ompelun hankalimmatkin vaiheet. Itselläni ainoa ongelma näissä kaavoissa on mitoitus. Osun harmillisesti juuri kahden koon väliin. Lisäksi kaavat on tehty selkeästi päärynävartalolle. Oma vartaloni ei täytä kriteereitä, joten joudun aina kaventamaan hameita lantion kohdalta. Tämä ei kuitenkaan ole kovin suuri ongelma. Varsinkaan kun sen tiedostaa ja voi tehdä muokkaukset hyvissä ajoin.

Suosittelen kirjaa myös jokaiselle, joka pitää 60-luvun tyylistä. Kirjan kuvitus on kertakaikkisen ihastuttava!

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Pistoksissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: