Kaava-arvostelut / Pattern reviews Ompeluvinkit / Sewing tips

Marraskuussa ommeltua: Vogue v9115 kimono

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marraskuussa valmistui mukava mutta tyylikäs kimononi. Tämä ohut kreppikangas oli ihastus heti ensinäkemältä. Tilasin kankaan Englannista, ja se oli todellisuudessa vielä monta kertaa kauniimpi kuin olin uskaltanut kuvitellakaan. Olin päättänyt tehdä kankaasta kimonon. Kuitenkin kovin usein käy niin, että kankaan ollessa hetken odottamassa vuoroaan, mieleni alkaa muuttua. Ilmiö toteutui tämänkin kankaan kohdalla. Jonkin aikaa pohdin vakavasti olisiko kankaasta sittenkin syntynyt kaunis juhlamekko. Sain kuitenkin lopulta pidettyä kiinni alkuperäisestä suunnitelmastani. Pienin syy ei ollut jatkuvasti laajeneva kaavavarastoni, jonka aarteita yritän saada itseni käyttämään tasapuolisesti. Miksi sitä niin usein jumittaa samoihin kaavoihin? Tämä pohdinta voisi olla kokonaan oman juttunsa arvoinen.

Kimonon kaava on Voguen V9115. Kyseessä on helppojen kaavojen sarjan kaava. Kimonon ompelu oli tosiaankin melko helppo ja nopea projekti. Ainoa hieman hermoja vaatinut osio oli tikkaukset. Tämä eläväinen kangas nimittäin olisi kovin mielellään mennyt kierteelle ja elänyt muutenkin täysin omaa elämäänsä. Välillä kaipaan todella kovasti yläsyöttäjällä varustettua ompelukonetta…

Kimono on malliltaan löysä, joten tämä kaava sopii hyvin myös esimerkiksi aamutakiksi. Kun kimonoa käyttää vyön kanssa, se muuntuu kuitenkin hetkessä juhlavammaksi vaatteeksi.

Kaiken kaikkiaan olen tähän projektiin oikein tyytyväinen. Enkä vähiten siksi, että kangas on yksi kauneimmista pitkään aikaan.

0 comments on “Marraskuussa ommeltua: Vogue v9115 kimono

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: