Ompeluvinkit / Sewing tips

Ihanat pussukat

Mitä voi tehdä kangasvarastoon jäävistä pienistä jämäpaloista? No tietysti pussukan! Tämä on vakiovastaukseni – jopa huvittavuuteen asti. Moni saattaa kuitenkin pohtia vastauksen kuultuaan, että minkä ihmeen pussukan. Ja kuinka monta näitä ”pussukoita” ihminen muka voi tarvita. Ensiksiksikin on huomautettava, että kaikkia pussukoita ei tarvitse pitää itse. Ne ovat erinomaisia lahjoja. Toiseksi, pussukoita voi käyttää mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä muutamia hauskoja pussukoita, joiden tekeminen on helppoa, hauskaa ja hyödyllistä. Täydellinen yhdistelmä siis.

Jos unohdetaan ensiksi pussukoiden hyötynäkökulma, voidaan keskittyä pohtimaan miten hauskoja lahjoja ne ovat. Minikokoiset pussukat voi täyttää vaikka karkeilla tai joillakin muilla kivoilla pikkyllätyksillä. Tällaiset pussukat ovat loistava joululahja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHieman isompia vetoketjulla suljettavia pussukoita voi ommella meikkipusseiksi. Nämäkin toimivat hyvänä lahjavinkkinä esimerkiksi teini-ikäisille tytöille. Ja jos matkustelee itse paljon, tällaiset pussukat ovat käteviä pienten tavaroiden pakkaamiseen.

Jos vetoketjujen ompelu ei innosta, kannattaa kokeilla naruilla kiristettäviä pussukoita. Näiden Ompelu on hauskaa ja nopeaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPussukoita voi tehdä eri kokoisia. Itseltäni löytyy useita kenkäpussukoita, joissa kuljetan
kenkiä niin töihin kuin matkallekin. Lisäksi matkalaukustani löytyy isokokoinen vetonarupussukka, jota käytän pidemmillä matkoilla pyykkipussina. Järjestyksestä ja kauniista yksityiskohdista pitävänä olen ommellut omat vetonarupussukat myös suoristusraudoilleni. Näissä narut toimivat hyvin myös ripustamiseen, jolloin ennen kamalana johtoviidakkona laatikossa olleet suoristusraudat roikkuvat nyt kauniisti naulakossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViimeisenä on mainittava ryhdikkäät, nepparilla suljettavat pussukat. Näihin hurahdin joitakin vuosia sitten täysin ja useampikin ystäväni sai tällaisen joululahjaksi. Näiden pussukoiden sisällä on tukevaa ja paksua liimakoviketta, joka antaa pussukoille niiden ryhdin. Tällaiset pussukat toimivat myös rennompina pikkulaukkuina.

Voiko kukaan enää sanoa, etteivätkö pussukat olisi monipuolinen ja hyödyllinen ompeluprojekti?

0 comments on “Ihanat pussukat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: