Ompeluvinkit / Sewing tips

TOP 5 mekkokaavat

On ihmisiä, jotka eivät koskaan ompele samaa kaavaa kahdesti. Sitten on ihmisiä, kuten minä, jotka joutuvat ajoittain pakottamaan itsensä kokeilemaan uusia kaavoja, sillä aina tekisi mieli ottaa kaavakokoelmasta se vanha suosikki. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa miltei aina mekkoa – mielellään leveähelmaista sellaista.

Vuosien varrella suosikkikaavoja on kertynyt monia. Tässä vaikean valinnan seurauksena viisi suosikkimekkokaavaani. Jokaisesta näistä olen ommellut vähintään kolme mekkoa.

Simplicity 2444
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos pitäisi valita yksi kaava ylitse muiden, se olisi tämä. Simplicityn Project Runway -kaavat antavat mahdollisuuden leikkiä itse muotisuunnittelijaa. Kaavoissa tulee erilaisia hihoja, kauluksia jne. joita yhdistelemällä voi suunnitella itselle mieleisen mekon. Simplicity 2444 -kaavalla tehtyjä mekkoja kaapistani löytyy tällä hetkellä neljä. Kaikki keskenään hyvin erilaisia.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sewaholic: Cambie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cambie on todella monipuolinen, vaikka päällisin puolin ei ehkä siltä näytä. Puuvillakankaasta tehtynä se toimii huolettomana kesämekkona. Juhlallisempi kangas puolestaan muuntaa mekon aivan eri luokkaan. Sewaholicin kaavat ovat monipuolisia ja ohjeet yksinkertaisia. Cambiessa on kaksi helmavaihtoehtoa: kapeampi tai rypytetty. Ompelin kolme vuotta sitten Cambie-kaavalla kaasonmekot, jolloin kaavoitin mekkojen helmat uusiksi. Alla kuva 3/4 kellohelmasta, joka tuo mekkoon kivasti juhlavuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilly and the Buttons: Coco
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coco on tässä viiden joukossa ainoa, joka tehdään joustavasta kankaasta, ja myöskin ainoa kapeahelmainen mekko. Cocosta voi tehdä myös lyhyemmän tunikan tai paidan. Siihen voi lisätä pystykauluksen, hihakäänteet tai taskut. Monipuolisuutta löytyy siis tästäkin kaavasta. Cocoa suosittelisin erityisesti aloitteleville ompelijoille. Tillyn yksinkertaiset ohjeet opastavat hyvin koko ompeluprosessin läpi – ilman tarvetta saumurille.

 

img_0609

Sew Over It: Betty
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Betty on saanut inspiraationsa Mad Men -televisiosarjasta, ja se onkin täydellinen vintage-henkinen mekko. Betty muuntautuu helposti kangasvalintojen mukaan niin arkeen kuin juhlaankin. Itseltäni löytyy tällä hetkellä kolme Betty-mekkoa, jotka ovat kaikki hyvin eri tyylisiä. Sew Over It julkaisi viime talvena Bettyyn lisäosia, joiden avulla kaula-aukkoa voi muokata tai mekkoon voi lisätä hihat. Erityisen ihanan tästä mekosta tekee täyskellohelma. Pyörähtely on sallittu!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Simplicity 1873
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, on mainittava monen ompeluharrastajan luottomekko – Simplicity 1873. Kaava on osa Simplicityn Cynthia Rowley -kokoelmaa. Mekko on kaikessa yksinkertaisuudessaan monikäyttöinen. Helman laskokset saattavat aiheuttaa hieman päänvaivaa, mutta niiden onnistuminen on sitäkin palkitsevampaa. Kaavaan kuuluu myös hauska viittamaisen väljä jakku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 comments on “TOP 5 mekkokaavat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: