Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Tilly and the Buttons: Agnes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos ajatuskin joustavien kankaiden ompelusta hirvittää niin tästä kaavasta ei trikoon ompelu enää paljon helpommaksi muutu.

agnes_2Tilly and the Buttons on englantilainen yritys, jonka perustaja Tilly Walnes suunnittelee yksinkertaisia, mutta tyylikkäitä kaavoja meidän ompeluharrastajien iloksi. Agnes on sekä yksinkertainen että tyylikäs. Ainakin itselläni trikoopaidat kuuluvat luottovaatteiden joukkoon, mutta koen kovin vaikeaksi löytää hyvin ommeltuja trikoopaitoja valmisvaatteita myyvistä kaupoista.

Agnes on tyköistuva (voisi käyttää myös termiä lady fit -tyylinen) trikoopaita. Kaavasta löytyy kaksi eri kaula-aukko- ja kaksi eri hihavaihtoehtoa. Molemmat hihavaihtoehdot voi lisäksi tehdä eri pituisina. Kaava on saatavilla sekä PDF- että paperimuodossa.

agnes_1Tillyn ohjeet ovat todella yksityiskohtaiset eli myös aloittelijoille sopivat. Kuvia on paljon ja jokainen työvaihe on selitetty huolella. Veikkauksia ei siis tarvitse esittää oli kysymys sitten kaula-aukon viimeistelystä tai sopivan ompeleen valitsemista. Tilly käyttää kaavoissaan omaa mitoitustaan eli kannattaa tarkistaa omat mitat ja verrata niitä kaavan mittataulukkoon niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Kankaaksi suositellaan suhteellisen kevyttä trikoota. Itse tykkään käyttää puuvillatrikoota, jossa elastaania on noin 5 %.

Suosittelen tätä kaavaa jokaiselle, joka on kyllästynyt huonolaatuisiin valmispaitoihin.

Tilly and the Buttonsin kaavoja on saatavilla esimerkiksi heidän omilla nettisivuillaan http://www.tillyandthebuttons.com.

0 comments on “Tilly and the Buttons: Agnes

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: