Ompeluvinkit / Sewing tips

TOP 5 kaavat tähän syksyyn / My TOP 5 pattern picks for this autumn

Please find the English version below ↓

Tervetuloa syyskuu – suosikkikuukauteni! Syyskuun alku antaa meille ompelijoille vihdoin luvan aloittaa syysompelukset. Oma ompelulistani sisältää tälle syksylle mekkoja, pyjamia ja talvitakin. Ajattelin kuitenkin koota kaavakokoelmani TOP 5 kaavaa, jotka inspiroivat itseäni tänä syksynä.

Maven, the Rochester
Olen maininnut tämän kaavan täällä verkkosivuillani jo monta kertaa. En kuitenkaan pääse pakoon sitä tosiasiaa, että Rochester-mekkoni on kiistatta yksi eniten käyttämistäni mekoista. Tämä mekko on niin helppo asustaa arkeen ja juhlavampaankin tilaisuuteen. Olen tehnyt oman versioni rypistymättömästä kreppikankaasta, minkä vuoksi tämä mekko on suosikkini matkustaessani työ- tai lomamatkoille. Tänä syksynä aion vihdoin ommella vaatekaappiini toisen Rochester-mekon.

Deer and Doe, Luzerne
Ompelin vihdoin itselleni uuden trenssin tänä kesänä. Luzerne on kaavana ihanan klassinen. Aivan aloittelevien ompelijoiden kaava tämä ei tosin ole. Takissa on todella monta osaa ja paljon yksityiskohtia. Voin kuitenkin suositella Luzerne-trenssiä lämpimästi jokaiselle, joka kaipaa sopivaa välikausitakkia syksyyn ja kevääseen. Itse päädyin pidentämään takkia aika paljon, jotta sain siitä omaan arkeeni sopivan polvipituisen version. Mutta lyhyempänäkin Luzerne on upean näköinen niin hameiden kuin housujenkin kanssa. Ja jos puhutaan palkitsevista ompeluprojekteista niin takkien ompelu on ehdottomasti sellainen.

Sew Over It, Vintage Shirt Dress
Paitamekot ovat tyylikkäitä ja mukavia. Pitkähihaisina niitä helpompaa vaatetta tuskin on olemassakaan. Tämä Sew Over It:n klassinen paitamekko on aina ollut yksi suosikkikaavoistani. Jouduin näkemään aika tavalla vaivaa saadakseni sen istumaan itselleni hyvin, mutta vaiva ei mennyt hukkaan. Omasta vaatekaapistani puuttuu tällä hetkellä pitkähihainen paitamekko, joten saattaa hyvinkin olla, että innostun lähiaikoina ottamaan tämän kaavan jälleen esille.

Simplicity 1873
En uskalla edes laskea kuinka monta kertaa olen ohjannut ihmisiä tämän kaavan pariin. Oma kappaleeni on jo todella käytetyn näköinen (lue: pakkaus on hajonnut ja kaavat pitäisi piirtää uusiksi monien nuppineulojen jättämien reikien vuoksi), mutta aina vain jaksan inspiroitua tästä. Kaavaan kuuluu klassinen mekko, jollaisia olen ommellut monta. Tällä kertaa haluan kuitenkin nostaa esiin kaavan jakun. Olen ommellut jakun kaavalla kaksi eri jakkua. Toisen näistä ompelin ohuesta villakankaasta ja vuoritin sen kauniilla satiinilla. Tämä jakku on syksyjen pelastus. Se on juuri sopivan lämmin ja kuitenkin kevyt.

Closet Case Patterns, Carolyn
Kukapa ei rakastaisi ihanan lämpöistä pyjamaa? Koska olen sitä mieltä, että yövaatteidenkin tulee olla kauniita ja tyylikkäitä, suosittelen jokaista ompeluharrastajaa ompelemaan itselleen kauniin pyjaman syksyä ja talvea varten. Carolyn-pyjaman kaavassa on toki myös lyhythihainen ja -lahkeinen versio. Syksyä ajatellen katse kääntyy kuitenkin pitkiin hihoihin ja lahkeisiin. Tällaisen pyjaman ompeleminen ei toki ole kaikista nopein ompeluprojekti. Voin kuitenkin luvata, että lopputulos on kaiken ajan ja vaivan arvoinen.

Mitkä ovat omat kaavasuosikkisi tälle syksylle?

*****************************

Welcome September – my favourite month! The beginning of September gives us sewers the official permission to start sewing for autumn. My own autumn sewing list this year includes dresses, pajamas and a winter coat. But I thought I would share with you my TOP 5 pattern picks from my pattern collection. These patterns inspire me a lot this autumn.

Maven, the Rochester
I have mentioned this pattern many times in my previous articles. But I can’t escape the fact that my Rochester dress is one of my most worn dresses. This dress is so easy to dress up and down – suitable both for work and free time. I have made my version out of a wonderful crepe that doesn’t wrinkle, which makes this dress one of my absolute favorites for traveling. This autumn I will finally add another Rochester to my wardrobe.

Deer and Doe, Luzerne
This summer I finally made myself a new trench coat. Luzerne is such a wonderfully classic pattern. However, I would not recommend it to a beginner sewer. There are so many pattern pieces… But I can warmly recommend this pattern to anyone who wants to create just the right coat for autumn and sprint – something to wear between summer and winter coats. I lengthened my coat quite a bit to make it knee length. This length is better suitable for my everyday wear. But I haven seen also amazing shorter versions of this coat. It looks great with both trousers and skirts. And if one is looking for a truly rewarding sewing project, coat is the one.

Sew Over It, Vintage Shirt Dress
Shirt dresses are both stylish and comfortable. And when they have long sleeves there probably isn’t an easier garment to wear. This classic shirt dress by Sew Over It has always been one of my favourite patterns. I had to do a lot of adjustments and alterations to get the fit right. But I think it was worth the effort. My wardrobe is currently missing a classic long-sleeved shirt dress. Therefore it is possible that I will take this pattern on my sewing table this autumn.

Simplicity 1873
I don’t even dare to count how many times I have mentioned this pattern to my readers and sewing friends. My copy is already looking extremely old (the pattern sleeve is ripped and I should really re-draw the pattern pieces since they are filled with small holes from many pins…) but this pattern just keeps on inspiring me. It includes a dress that I have made many times. But this time I would like to highlight the jacket. I have made two jackets with this pattern. One of these I made out of a lightweight wool fabric and used pretty satin fabric to line it. This jacket just makes my autumn every time! It is that perfect jacket that is warm and light at the same time.

Closet Case Patterns, Carolyn
Who would not love cozy pajamas? Since I happen to believe that nightwear should be pretty and stylish, I would recommend all sewers to sew themselves a lovely new set of pajamas for the coming autumn and winter. Carolyn pajamas pattern does include also short sleeved version and shorts. But for autumn I prefer long sleeves and long trousers. It is true that sewing this kind of pajamas isn’t the quickest sewing project. But on my opinion, the end result is absolutely worth of all the time and effort.

0 comments on “TOP 5 kaavat tähän syksyyn / My TOP 5 pattern picks for this autumn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: