Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: Sewing your dream wardrobe

Please find the English version below ↓

”A guide to creating a handmade wardrobe you’ll love”

Athina Kakoun sähköinen kirja Sewing your dream wardrobe on 120-sivuinen opas omien vaateunelmien toteuttamiseen. Athina on ompeluyrittäjä ja -bloggaaja, joka ompelee itselleen upeita vaatekokonaisuuksia. Kirjassaan hän antaa paljon käytännön vinkkejä ompeluharrastajille.

Kirja on jaettu viiteen lukuun. Ensimmäisessä luvussa Athina kertoo omasta strategiastaan ommella vaatteet kokoelmina. Hän pohtii myös kapselivaatekaapin hyödyllisyyttä.

Toisessa luvussa siirrytään teorisasta käytäntöön ja käydään läpi oma vaatekaappi. Tätä tukemaan kirjaan kuuluu 22-sivuinen ”työkirja”, jonka voi tulostaa omien vaatepohdintojen tueksi. Mikäli ei ole tottunut tarkastelemaan omaa vaatevarastoaan kriittisin silmin, vaan taipumuksena on ommella ja ostaa yksittäisiä vaatteita jotka eivät sitten kuitenkaan päädy käyttöön, Athinan järjestelmällisestä opastuksesta on varmasti hyötyä. Oman tyylin ja väripaletin määrittelemisestä on ollut ainakin itselleni todella paljon hyötyä vuosien varrella. Suosittelen siis lämpimästi paneutumaan tähän lukuun huolella, mikäli oma tyyli on vielä hieman hukassa.

Kirjassa keskitytään myös listaamaan vaatteet, joita haluaisi tai pitäisi omaan vaatekaappiin ommella. Samalla tulee käytyä läpi oma kaava- ja kangasvarasto kun yrittää pohtia mitä jo olemassaolevaa voisi täydennystyöhön hyödyntää. Mikäli kangasvarastoista ei löydy valmiiksi sopivia kankaita, Athina käsittelee kirjassaan myös kankaiden ostamista ja antaa vinkkejä toisiinsa sopivien kankaiden ostamiseen.

Kirjan kolmas luku sisältää vinkkejä parempaan ompeluun. Athina kuvailee kauniisti kuinka ompeluun kannattaa varata aikaa eikä vain rynnätä projektista toiseen. Samassa luvussa hän jakaa omat vinkkinsä rahan säästämiseen – jotakin mikä varmasti kiinnostaa jokaista ompeluharrastajaa.

Athina on tunnettu siitä, että hän saa ommeltua uskomattoman määrän vaatteita lyhyessäkin ajassa. Ei siis ihme, että kirjassa on myös vinkit tuotteliaaseen ompelemiseen. Voin itse allekirjoittaa vinkit täysin, sillä sovellan monia niistä omassa ompelussanikin.

Kolmannen luvun kruunaa vinkit vaatteista huolehtimiseen. Tämä on mielestäni erinomainen lisä kirjaan. Kun on nähnyt kovasti vaivaa kauniiden vaatteiden ompelemiseen, kannattaa niistä totisesti pitää huolta eikä olla kertakäyttökulttuurin orja.

Neljännessä luvussa pääsemme kurkistamaan Athinan kauniisiin kokoelmiin. Hän esittelee siinä kolme kokoelmaa, jotka koostuvat toisiinsa sopivista vaatteista. Tämä osio todellakin inspiroi ompelemaan ja miettimään omia ompeluprojektejaa hieman laajemmin.

Kirjan viides luku antaa ekstrahyötyä raskaana oleville ompeluharrastajille. Tässä luvussa Hattie van der Krohn kertoo kuinka hän ompeli oman äitiysvaatevarastonsa viime vuonna. Hattien upeat äitiysvaatteet ovat muodostuneet jo käsitykseksi.

Kokonaisuutena Athinan kirja on paitsi kaunis myös hyödyllinen ja inspiroiva. Itselleni siitä jäi käteen paljon käytännön vinkkejä. Toisaalta oli ihanaa lukea samanhenkisen ihmisen ajatuksia ompeluharrastuksesta.

Kirjasta voi lukea lisää Athinan sivuilta, jota kautta kirjan voi myös ostaa.

 

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

****************************

”A guide to creating a handmade wardrobe you’ll love”

Athina Kakou’s e-book Sewing your dream wardrobe is a 120 pages long guide that will help you make your wardrobe dreams come true – all by yourself. Athina is a sewing entrepreneur and blogger who makes amazing clothes for herself. In her book she gives practical advice for other sewing enthusiasts.

The book consists of five chapters. In the first chapter Athina talks about her method of sewing clothes as collections. She also talks about capsule wardrobes.

In the second chapter it is time to move from theory into practice. For this, Athina provides a 22 page long work book that you can easily print out to support the work. If you are not familiar with looking at your wardrobe with critical eyes and find yourself constantly sewing or buying things that you never wear, I believe you will find Athina’s guide most useful. Knowing my style and color palette has helped at least me very much during my years of sewing. I would warmly recommend you to take your time with this chapter if you are still looking for your own style.

Part of the journey is to list all items that you would want/need to add your wardrobe to make it your dream wardrobe. At the same time you will take a look at your pattern and fabric stash to see if you can use things you already own. And if you don’t have any suitable fabrics yet, Athina will give you some practical tips to buy fabrics.

In the third chapter there are plenty of tips for better sewing. Athina describes in a beautiful way how it is good to take your time while sewing. She also gives her tips for saving money – something I believe we all are interested in.

Athina is know to sew unbelievably many pretty clothes in short time. No wonder, that she has included her tips for productive sewing in her book. These are tips that I can wholeheartedly recommend. I have been putting similar ones in practice for years and they really work.

I think the cherry on the top of the chapter three is Athina’s tips for taking care of your clothes. When you have put time and effort into creating your dream wardrobe, it is important to take care of those precious items and act against the throw away culture.

In chapter four we get to take a look at Athina’s beautiful collections. She shares pictures and details of her three collections that all include several coordinated pieces. This section will give you inspiration and also help you to think about your own sewing projects from a little broader point of view.

The fifth chapter will give something extra for anyone who is being pregnant. In this chapter Hattie van der Krohn talks about her hand made maternity wardrobe, which really was stunning.

I think Athina’s book is both pretty and inspiring as well as useful. I got many practical tips. It was also a delight to read thoughts of someone who thinks of sewing the very same way as I do.

You can read more about the book on Athina’s website, where you can also buy her book.

 

Monthy sewing book is a series where I talk about interesting and useful sewing books. If you have in your mind a book you would like me to review, please email me ompeleomaonnesi@gmail.com. The language of the book does not matter.

0 comments on “Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: Sewing your dream wardrobe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: