Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesäinspiraatiota kukista

Istuessani illalla parvekkeella, katseeni pysähtyi äkkiä edessäni kukkivaan hortensiaan. Samassa mieleni loihti eteeni kuvan kauniista kellohihaisesta kesämekosta – ohutta sifonkia, monikerroksinen hulmuava helma ja kellohihat. Annoin katseeni kierrellä muissakin parvekkeeltani löytyvissä kukissa ja yhtäkkiä ymmärsin kuinka paljon kukat voivatkaan inspiroida kesän vaatevarastoa.

IMG_2139Orvokki tuo jostain syystä mieleeni pelkistetyn – ehkä hieman vanhanaikaisenkin – kesäleningin. Sellaisen, jonka helma ei ole liian leveä eikä kaula-aukko liian avara. Hihat yksinkertaiset ja lyhyet, mutta miksei niissä voisi olla laskos tai pari. Ehkäpä jopa pienet napit tuomassa leikkisää ilmettä. Värejä ja sävyjä ei tulisi olla liian montaa, mutta ehkäpä yksinkertainen vyö voisi ryhdittää kokonaisuutta. Orvokissa on sellaista lempeyttä, jollaista löytyy myös ohuesta puuvillakankaista. Orvokit ovat tavallaan kovin vaatimattomia, mutta ymmärtäväisyydessään suloisia kukkia. Haluan nyt ehdottomasti kesäksi 1930-luvun ja orvokkien inspiroiman päiväleningin.

IMG_2141Hortensissa on vahvaa keveyttä – jos sellaista nyt voi sanoa olevan. Hortensian vahvuus tulee sen monikukkaisista kukinnoista. Yksittäinen kukka on kuitenkin hauras ja ohut. Vaatimattomuus ei kuitenkaan kuvaa hortensiaa yksinkertaisesta kukasta huolimatta. Ohut silkki, viskoosi tai sifonki kuvastaa mielestäni hyvin hortensian herkkää kauneutta. Yksinkertaisena se hulmuaisi tuulessa. Ja kun ohutta kangasta kerrostaa tarpeeksi, saa siitäkin vaikuttavan kokonaisuuden. Hortensian kukissa taianomaista on niiden tapa vaihtaa väriä auetessaan. Eri väriset ohuet kankaat päällekkäin? Miksei? Yksinkertaisuus on usein kauneuden paras tae. Ja ne kellohihat… En pääse ajatuksesta irti.

IMG_2143Vaalenpunaiset ruusut ovat aina olleet suosikkikukkiani. Jos ruusun kääntäisi ylösalaisin, siitä saisi kauniin hameen, oli se sitten nupussa tai täysin auennut. Muutama kerros kaunista ohutta tylliä ja kellohelmainen ruusunpunainen satiini muodostaisivat oman ruusuhameeni. Se voisi olla lyhyt tai pitkä. Pääasia olisi kaunis vaaleanpunainen väri sekä tietty jämäkkä rakenne. Ruusujen lumo johtuukin ehkä osittain juuri siitä, että ne ovat kauniita ja tuoksuvat ihastuttavalle, mutta kukka itsessään on voimakas ja ylpeä.

Yksi ompelun ihanuus on siinä, että se tarjoaa alustan mielikuvituksen lentämiselle. Kukaan muu ei välttämättä huomaa itse tehtyjen vaatteiden takana olevaa inspiraatiota, mutta riittääkin, että sen tietää itse.

0 comments on “Kesäinspiraatiota kukista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: