Ompeluvinkit / Sewing tips

Vinkkejä napinläven ompeluun

Napinlävet – monen ompeluharrastajan painajainen. Onnistuneen napinläven ompelussa auttaa kuitenkin kun muistaa muutaman asian.

Tukikangas
Napinläven kohta kannattaa vahvistaa kankaan nurjalle puolelle kiinnitettävällä tukikankaalla. Tukikangas auttaa napinläven kohtaa pysymään ryhdikkäänä ompelun ja käytön ajan.

Mittaaminen
Napinläpien mittaamisessa tulee olla erityisen tarkka. Napinläven pituus ja napinläpien etäisyys toisistaan kannattaa tarkistaa pariin kertaan ennen ompelua.

Napinläven ja napin oikea suhde
Napinläven tulisi olla juuri oikean mittainen nappiin nähden. Napit ja kankaat ovat erilaisia, joten mitään yksiselitteistä ohjetta oikealle pituudelle ei ole. Ohuelle napille riittää yleensä vain hieman nappia leveämpi napinläpi. Paksu nappi puolestaan tarvitsee enemmän tilaa, joten napinläven tulee olla suhteessa leveämpi.

Testiversiot
Ennen varsinaisten napinläpien ompelemista kannattaa käytettävästä kankaasta ja tukikankaasta tehdä pieni mallitilkku. Tähän mallitilkkuun voi hyvin harjoitella vaikka useammankin testinapinläven. Tässä vaiheessa voi testata, että valitut napit mahtuvat napinlävestä läpi ja että kangas kestää hyvin napinläven ompelun.

Rauhallisuus
Ennen kaikkea napinläpiä ommellessa kannattaa varata riittävästi aikaa ja ottaa rauhallisesti. Napinläpien tulisi olla suoria ja symmetrisiä toisiinsa nähden. Viimeistellyn lopputuloksen takaamiseksi rauhallinen lähestymistapa on erittäin tärkeää.

0 comments on “Vinkkejä napinläven ompeluun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: