Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja – Sew many dresses

”Yli 200 mekkoa yhdessä kirjassa!”

Näin lukee Tanya Whelanin kirjassa Sew many dresses – Sew little time takakannessa. Kirja kuuluu ompelukirjojen kategorioissa sarjaan kaavakirjat. Kyseessä on siis kokoelma kaavoja kotiompelijoita ilahduttamaan. Nimensä mukaisesti kirja keskittyy mekkokaavoihin. Mekkojen suosio on selkeästi suuri. Ainakin niin voi päätellä mekkoihin keskittyvien kaavakirjojen määrästä. Sew many dresses ei kuitenkaan ainakaan omasta mielestäni huku massaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tanya Whelan: Sew many dresses – Sew little time

Kirjasta löytyy joukko keskenään yhteensopivia yläosia, alaosia ja hihoja. Näitä yhdistelemällä voi tosiaan luoda kymmeniä – ellei satoja – erilaisia mekkoja. Yläosien perustana on pari peruskaavaa, joiden kaula-aukkoja voi muokata erillisten kaula-aukkokaavojen avulla. Ratkaisu on erinomainen kaikille meille, jotka emme ole suoraan kirjan kaavojen standardikokoa. Riittää, että yläosasta muokkaa peruskaavat itselle sopiviksi. Sen jälkeen voi aina käyttää näitä kaavoja ja muokata vain kaula-aukkoa ja lisätä mieleiset hihat ja alaosan.

Kirjasta löytyy perusneuvot kaavojen sovittamista ja muokkaamista varten. Kiva lisä kirjassa on neuvot kuinka mekon alaosista voi tehdä vyötärökappaleen lisäämällä hameita.

Kirjan ainoana pettymyksenä on, ettei mekon selkäpuolelle neuvota mitään muutoksia. Monestihan on hauska tehdä erityisesti juhamekoksi edestä päin ”tylsältä” näyttävä mekko, jonka juju löytyy vasta selästä. Mutta jos tämän epäkohdan jättää huomiotta, kirja on täynnä mekkomahdollisuuksia.

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelemme mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja – Sew many dresses

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: