Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesken jääneet ompeluprojektit: Miten välttää ne?

Kuinka pitää huoli, että vaivalla tyhjennetty kesken jääneiden ompeluprojektien laatikko myös pysyy tyhjänä?

Suunnitelmallisuus
Suunnittelu on paras keino huolehtia siitä, ettei hetken mielijohteessa aloitettu projekti jää keskeneräisenä laatikon pohjalle.

Huolellinen kangasvalinta
Ennen kankaan ostamista/valintaa kangasvarastosta kannattaa tutustua ommeltavan projektin kangassuositukseen huolella. Oikein valittu kangas on onnistuneen lopputuloksen kannalta välttämätön.

Omien taitojen realistinen arviointi
Ompeluharrastuksessa kannattaa edetä askel kerrallaan. Ei siis kannata tarttua liian haastavaan projektiin, vaan edetä omien taitojen mukaan nostaen haastavuustasoa projekti kerrallaan.

Riittävien taukojen pitäminen
Väsyneenä hermot pettävät helpommin. Nälkäisestä puhumattakaan… Ompeluharrastuksen on tarkoitus olla hauskaa, joten tauot ovat sallittuja.

Taustaviihdyke
Jotkut haluavat ommella täydessä hiljaisuudessa, mutta suosittelen kokeilemaan taustamusiikkia tai vaikka elokuvamaratonia ompelun ohessa. Elokuvamaratonia kannattaa tosin kokeilla vasta kun on ompelemassa jotakin, joka ei vaadi aivan sataprosenttista keskittymistä. Jos käsillä on ei niin kovin innostava projekti, sopiva taustamusiikki inspiroi jaksamaan.

Oikea asenne
Ommellessa pakko ei todellakaan ole paras porkkana. Mikäli käsillä on ”pakkoprojekti” niin se varmasti myös tuntuu siltä ja jää helpommin kesken. Niin kauan kun ompelu on harrastustasolla, kannattaa muistaa, ettei mikään projekti ole aivan pakollinen. Vaatekauppoja on edelleen olemassa ja on ihan ok ostaa jotakin valmiina, jos ompeluun ei juuri sillä hetkellä ole innostusta ja aikaa.

0 comments on “Kesken jääneet ompeluprojektit: Miten välttää ne?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: