Huhtikuu oli vaihtelevien ompeluprojektien kuukausi. Siinä missä maaliskuun aikana ompelin pelkästään mekkoja, huhtikuussa mekot jäivät hetkeksi taka-alalle.

IMG_1932Huhtikuun alun suuri ponnistus oli Closet Case Patterns:n Kelly-takki. Olen pitkään etsinyt mielenkiintoista ja tarpeeksi haastavaa ulkoilutakin kaavaa ja tässä se sitten oli. Halusin välttämättä kokeilla softshellin ompelemista, joten valitsin takin kankaaksi keväisen softshellin – tietäen heti alussa meneväni metsään, sillä kaava on tarkoitettu huomattavasti ohuemmille kankaille. Kangasvalinnastani johtuen päädyin tekemään luovia muutoksia esimerkiksi siirtämällä taskut sivusaumoihin. Lopputulos on kuitenkin onnistunut ja takki on täydellinen ulkoiluvaate kevätsäähän. Kaavasta on tulossa tarkempi kaava-arvostelu lähiaikoina, joten kannattaa pysyä kuulolla.

IMG_1923Seuraava erilainen projekti oli sukulaislasten pienet virpomisasut. Tarina näiden asujen kaavoista on pitkä ja epätoivoinen, joten jätän sen kertomatta. Lopulta päädyin kuitenkin käyttämään Etsystä löytämääni lasten naamiaisasun kaavaa. Puvut ovat yksinkertaiset trikoohaalarit, joissa vetoketju ylettyy suunnilleen lapsen napaan saakka. Hupussa on poikittainen sauma, johon saa kiinnitettyä korvat. Masut on aplikoitu ja takaa löytyy totta kai vielä hännät. Trikoosametin ompeleminen täytti kotini ruskealla pölyllä, mutta muilta osin ompelu sujui ongelmitta. Ja virpojat olivatkin todella söpöjä palmusunnuntain koittaessa.

IMG_1957Haastoin itseni kokeilemaan huhtikuussa myös trikooaplikointia. Suloinen pupumekko pienelle veljentytölleni oli todella kiva projekti. Käytin vanhaa Ottobressa ollutta kaavaa, jonka löysin kirjaston uumenista. Olisi pitänyt uskoa sosiaalisen median varoituksia kaula-aukon pienuudesta. Mekko päätyi nimittäin saman tien korjausompelukasaan. Mutta muilta osin siitä tuli oikein onnistunut eikä kaula-aukon suurentaminen onneksi ole kovin suuri vaiva. Aplikoinnissa käytin apuna kaksipuolista liimaharsoa. Täytyy sanoa, että tässä projektissa ompelukoneeni osoitti suuruutensa. Paininjalan polvinostin… Upea keksintö!

FullSizeRenderJotta en olisi ollut koko kuukautta epämukavuusalueellani uusien projektien parissa, ompelin tutulla luottopuserokaavallani uuden peruspuseron. Sew Over It:n Pussybow  blouse on kaunis rusettipaita. Olen ommellut tällä kaavalla jo neljä puseroa, mikä kertoo kaavan monikäyttöisyydestä ja hyvästä istuvuudesta. Tällä kertaa päädyin lyhyisiin hihoihin, jotta valkoinen viskoosipusero sopisi hyvin sekä jakkujen alle että kesäpäiviin. Viskoosi on ehdottomasti suosikkikankaani tähän kaavaan. Tosin olen nähnyt viimeaikoina Instagramissa myös kauniita puuvillaversioita, joten sellainen saattaa päätyä pitkän ompelulistani jatkoksi.

IMG_1990Eräänä päivänä kävin jälleen läpi ylijäämäkankaiden varastojani ja löysin pitkän pätkän tekosilkkiä. Tämä kangas on parasta tekokuitua, johon olen koskaan törmännyt. En yleensä tykkää tekokuiduista lainkaan, mutta tämä tekosilkki tuntuu ja käyttäytyy aivan oikean silkin tavoin. Koska olen pitkään halunnut tehdä toisen version Tilly and the Buttons:n Fifi-yöpuvusta, käytin jämäkankaan tähän projektiin. Lopputuloksena on kaunis ja mukava kesäinen yöasu. Fifi on mukavan erilainen ja palkitseva ompeluprojekti. Kaikki saumat tehdään ranskalaisina/pussisaumoina, mikä tuottaa viimeistellyn lopputuloksen. Yläosa leikataan vinoon, joten se laskeutuu todella kauniisti. Lisäksi projektissa pääsee halutessaan tekemään omaa vinokaitaletta.

IMG_2044Kevät näyttää vihdoin saapuneen (toistaiseksi ainakin), joten ompelin huhtikuussa myös keväisen laskostetun hameen. Sew Over It julkaisi keväällä PDF-kaavana Lizzy-hameen, jonka julkaisemista olin itse odottanut kärsimättömästi. Kyseessä on mainio peruskaava laskoshameelle. Ompelin hameen ohuesta satiinipintaisesta puuvillasta. Tuloksena on täydellinen kevät- ja kesähame. Jätin hameen hieman pidemmäksi, joten tuulenpuuskatkaan eivät haittaa ulkona liikkumista. Kaapissani odottaa ainakin yksi kangas, joka pääsee mitä luultavimmin seuraavaksi tämän kaavan koekaniiniksi.

Huhtikuun aikana tuntui, etten ehtinyt ommella juuri mitään, mutta nyt jälkikäteen katsottuna valmistuneiden projektien kokoelma näyttää varsin tyydyttävältä.

2 comments on “Huhtikuussa ommeltua

  1. Hih! Näyttipäs tuo hame tutulta! Näköjään tuli tehtyä samanlainen vahingossa… 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: